1-μεθυλφολικού τύπου

Το φυλλικό οξύ είναι μια μορφή βιταμίνης Β που απαντάται φυσικά σε πολλά τρόφιμα. Το φολικό οξύ είναι η ανθρωπογενής μορφή του φυλλικού οξέος που προστίθεται στα επεξεργασμένα τρόφιμα ή στα συμπληρώματα βιταμινών και ανόργανων συστατικών. Το φολικό οξύ χρειάζεται στο ανθρώπινο σώμα για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Μια έλλειψη (ανεπάρκεια) φολικού στο ανθρώπινο σώμα μπορεί να προκληθεί από ορισμένες ασθένειες, με τη λήψη ορισμένων φαρμάκων, ή με το να μην πάρει αρκετό φολικό άλας στη διατροφή σας. Η έλλειψη φυλλικού οξέος μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένα ερυθρά αιμοσφαίρια ή αναιμία. Η ανεπάρκεια φυλλικού οξέος μπορεί επίσης να προκαλέσει υψηλά επίπεδα συγκεκριμένου αμινοξέος στο αίμα, μια κατάσταση που ονομάζεται υπερχομοκυστεϊναιμία (HYE-ανά-HOE-moe-sis-tin-EE-mee-a).

Ο L-μεθυλοφυλικός εστέρας είναι ιατρική τροφή για χρήση σε άτομα που έχουν καταστάσεις που σχετίζονται με ανεπάρκεια φυλλικού οξέος. Ο L-μεθυλοφυλικός εστέρας χρησιμοποιείται επίσης σε άτομα με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή που έχουν ανεπάρκεια φυλλικού οξέος ή σε άτομα με σχιζοφρένεια που έχουν υπερχομοσοστεϊναιμία που σχετίζεται με ανεπάρκεια φυλλικού οξέος.

Ο L-μεθυλοφυλικός εστέρας δεν είναι αντικαταθλιπτικό ή αντι-ψυχωτικό φάρμακο. Ωστόσο, ο 1-μεθυλοφυλικός εστέρας μπορεί να ενισχύσει τα αποτελέσματα των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Ο L-μεθυλοφυλικός εστέρας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που δεν αναφέρονται στον παρόντα οδηγό φαρμάκων.

Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες στην ετικέτα και στη συσκευασία του φαρμάκου. Ενημερώστε σε όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με όλες τις ιατρικές σας καταστάσεις, τις αλλεργίες και όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε l-methylfolate εάν είστε αλλεργικοί σε αυτό.

Για να βεβαιωθείτε ότι το l-methylfolate είναι ασφαλές για εσάς, ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε

επιληπτικές κρίσεις ή επιληψία

ιστορικό ανεπάρκειας βιταμίνης Β12 ή κακοήθους αναιμίας. ή

ένα ιστορικό διπολικής διαταραχής (μανιακή κατάθλιψη).

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε. Οι ανάγκες σας σε δόσεις μπορεί να διαφέρουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή κατά τη διάρκεια της θηλάζωάς σας.

Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες στην ετικέτα συνταγών σας. Μην πάρετε αυτό το φάρμακο σε μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες ή για περισσότερο από το συνιστώμενο.

Χρησιμοποιήστε μόνο την ισχύ του l-methylfolate που ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει. Μην αλλάζετε τις μάρκες χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας.

Μπορείτε να πάρετε το l-methylfolate με ή χωρίς τροφή. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας.

Μην μοιράζεστε αυτό το φάρμακο με άλλο άτομο, ακόμα κι αν έχουν τα ίδια συμπτώματα που έχετε.

Το L-methylfolate είναι μόνο μέρος ενός πλήρους προγράμματος θεραπείας που μπορεί να περιλαμβάνει και άλλα φάρμακα και ψυχολογική συμβουλή όταν χρησιμοποιείται σε άτομα με κατάθλιψη ή σχιζοφρένεια. Ακολουθήστε τις ρουτίνες φαρμάκων και συμβουλών σας πολύ στενά.

Αποθηκεύστε σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από την υγρασία, τη θερμότητα και το φως.

Πάρτε τη δόση που παραλείψατε μόλις το θυμηθείτε. Περάστε τη χαμένη δόση εάν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη προγραμματισμένη δόση. Μην πάρετε επιπλέον φάρμακο για να καλύψετε τη χαμένη δόση.

Η υπερβολική δόση του 1-μεθυλοφυλικού δεν είναι πιθανό να προκαλέσει απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα.

Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας σχετικά με τυχόν περιορισμούς στα τρόφιμα, τα ποτά ή τη δραστηριότητα.

Πάρτε ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης εάν έχετε κάποιο από αυτά τα σημάδια αλλεργικής αντίδρασης: κνίδωση. δυσκολία αναπνοής; πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού.

Μπορεί να εμφανιστούν λιγότερο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες και ίσως να μην υπάρχουν καθόλου.

Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα ανεπιθύμητων ενεργειών και μπορεί να συμβούν και άλλες. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στο FDA στο 1-800-FDA-1088.

Άλλα φάρμακα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με το 1-μεθυλοφυλλικό, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων φαρμάκων και φαρμάκων χωρίς φάρμακα, βιταμινών και φυτικών προϊόντων. Ενημερώστε σε όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε τώρα και για οποιοδήποτε φάρμακο αρχίζετε ή σταματάτε να το χρησιμοποιείτε.

 Cerner Multum, Inc. Έκδοση: 2.02. Ημερομηνία αναθεώρησης: 2013-11-19, 5:30:27 PM.