καζάνο

Η γαλακτική οξέωση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή επιπλοκή της συσσώρευσης μετφορμίνης. Ο κίνδυνος αυξάνεται με καταστάσεις όπως σηψαιμία, αφυδάτωση, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ηπατική δυσλειτουργία, νεφρική δυσλειτουργία και οξεία συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσφορία, μυαλγίες, αναπνευστική δυσχέρεια, αυξημένη υπνηλία και μη ειδική κοιλιακή δυσφορία. Οι εργαστηριακές ανωμαλίες περιλαμβάνουν χαμηλό ρΗ, αυξημένο γαλακτικό αίμα και αυξημένο χάσμα ανιόντων. Διακόψτε τη θεραπεία και νοσηλευτείτε αμέσως τον ασθενή για υποψία γαλακτικής οξέωσης.

Χρησιμοποιεί για Kazano

Θεραπευτική κατηγορία: Αντιδιαβητική

Φαρμακολογική κατηγορία: αλλογλιπτίνη

Χημική κατηγορία: Μετφορμίνη

Πολλοί άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν τον διαβήτη τύπου 2 με δίαιτα μόνο ή δίαιτα και άσκηση. Μετά από μια ειδικά προγραμματισμένη διατροφή και άσκηση θα είναι πάντα σημαντική όταν έχετε διαβήτη, ακόμα και όταν παίρνετε φάρμακα. Για να λειτουργήσετε σωστά, η ποσότητα αλγλιπτίνης και μετφορμίνης που λαμβάνετε πρέπει να είναι ισορροπημένη με την ποσότητα και τον τύπο τροφής που τρώτε και την ποσότητα άσκησης που κάνετε. Αν αλλάξετε τη διατροφή σας, την άσκησή σας ή και τα δύο, θα θέλετε να δοκιμάσετε το σάκχαρο του αίματός σας για να μάθετε εάν είναι πολύ χαμηλό. Ο γιατρός σας θα σας διδάξει τι πρέπει να κάνετε αν συμβεί αυτό.

Ο συνδυασμός αλλογλιπτίνης και μετφορμίνης δεν βοηθά τους ασθενείς που πάσχουν από ινσουλίνη ή διαβήτη τύπου 1, επειδή δεν μπορούν να παράγουν ινσουλίνη από το πάγκρεας. Το σάκχαρό τους στο αίμα ελέγχεται καλύτερα με ενέσεις ινσουλίνης.

Αυτό το φάρμακο είναι διαθέσιμο μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Πριν χρησιμοποιήσετε το Kazano

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Δεν έχουν διεξαχθεί κατάλληλες μελέτες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις του συνδυασμού αλγλιπτίνης και μετφορμίνης στον παιδιατρικό πληθυσμό. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν γηριατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα του συνδυασμού αλγλιπτίνης και μετφορμίνης στους ηλικιωμένους. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ασθενείς είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν νεφρικά προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία, γεγονός που μπορεί να απαιτεί προσοχή για τους ασθενείς που λαμβάνουν αυτό το φάρμακο.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν παίρνετε αυτό το φάρμακο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Δεν συνιστάται η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να μην σας θεραπεύσει με αυτό το φάρμακο ή να αλλάξει ορισμένα από τα άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά ενδέχεται να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά η χρήση και των δύο φαρμάκων μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για σας. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Ακολουθήστε προσεκτικά το ειδικό σχέδιο γεύματος που σας έδωσε ο γιατρός σας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος του ελέγχου του διαβήτη σας και είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει σωστά το φάρμακο. Ασκήστε τακτικά και δοκιμάστε για τη ζάχαρη στο αίμα ή στα ούρα σας σύμφωνα με τις οδηγίες.

Αυτό το φάρμακο πρέπει να συνοδεύεται από οδηγό φαρμάκων. Διαβάστε και ακολουθήστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Καταπιείτε το δισκίο ολόκληρο. Μην συνθλίβετε, σπάτε ή το μασάτε. Πάρτε αυτό το φάρμακο με τα τρόφιμα.

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Η σωστή χρήση του Kazano

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει την πρόοδό σας σε τακτικές επισκέψεις για να βεβαιωθείτε ότι το φάρμακο αυτό λειτουργεί σωστά και να αποφασίσετε αν θα πρέπει να συνεχίσετε να το παίρνετε. Μπορεί να απαιτούνται εξετάσεις αίματος και ούρων για τον έλεγχο ανεπιθύμητων ενεργειών.

Υπό ορισμένες συνθήκες, υπερβολική δόση μετφορμίνης μπορεί να προκαλέσει γαλακτική οξέωση. Τα συμπτώματα της γαλακτικής οξέωσης είναι σοβαρά και γρήγορα εμφανίζονται και συμβαίνουν συνήθως όταν υπάρχουν άλλα προβλήματα υγείας που δεν σχετίζονται με το φάρμακο και είναι πολύ σοβαρά, όπως καρδιακή προσβολή ή νεφρική ανεπάρκεια. Τα συμπτώματα της γαλακτικής οξέωσης περιλαμβάνουν δυσφορία στην κοιλιά ή στο στομάχι, μειωμένη όρεξη, διάρροια, γρήγορη, ρηχή αναπνοή, γενική αίσθηση δυσφορίας, μυϊκό πόνο ή κράμπες και ασυνήθιστη υπνηλία, κόπωση ή αδυναμία.

Εάν εμφανιστούν συμπτώματα γαλακτικής οξέωσης, πρέπει να λάβετε άμεση ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης.

Παγκρεατίτιδα (διόγκωση και φλεγμονή του παγκρέατος) μπορεί να συμβεί ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο. Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν έχετε ξαφνικό και σοβαρό πόνο στο στομάχι, ρίγη, δυσκοιλιότητα, ναυτία, έμετο, απώλεια όρεξης, πυρετό ή ζάλη.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, όπως αναφυλαξία, αγγειοοίδημα ή ορισμένες δερματικές καταστάσεις (σύνδρομο Stevens-Johnson). Αυτές οι αντιδράσεις μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή και απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα. Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε εξάνθημα, φαγούρα, φλύκταινες, απολέπιση ή χαλάρωση του δέρματος, πυρετό ή ρίγη, δυσκολία στην αναπνοή ή κατάποση ή οίδημα των χεριών, του προσώπου, του στόματος ή του λαιμού σας ενώ χρησιμοποιείτε αυτό φάρμακο.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας αν έχετε πόνο ή ευαισθησία στο άνω στομάχι, ανοιχτό κόπρανα, σκοτεινά ούρα, απώλεια όρεξης, ναυτία, έμετο ή κίτρινα μάτια ή δέρμα. Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα σοβαρού ηπατικού προβλήματος.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του Kazano

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει υπογλυκαιμία (χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα). Η χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρο στο αίμα μπορεί επίσης να συμβεί εάν καθυστερήσετε ή χάσετε ένα γεύμα ή σνακ, ασκηθείτε περισσότερο από το συνηθισμένο, πίνετε αλκοόλ, δεν μπορείτε να φάτε λόγω ναυτίας ή εμέτου, να πάρετε ορισμένα φάρμακα ή να πάρετε συνδυασμό αλλογλιπτίνης και μετφορμίνης με άλλο τύπο φαρμάκου για διαβήτη (π.χ. , γλιμεπιρίδη, γλιπιζίδη, γλυβουρίδη, πιογλιταζόνη). Τα συμπτώματα του χαμηλού σακχάρου στο αίμα πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν σας προκαλέσουν να περάσετε έξω (απώλεια αισθήσεων). Οι άνθρωποι αισθάνονται διαφορετικά συμπτώματα με χαμηλή γλυκόζη στο αίμα. Είναι σημαντικό να μάθετε ποια συμπτώματα έχετε συνήθως, ώστε να τα αντιμετωπίζετε γρήγορα.

Τα συμπτώματα του χαμηλού σακχάρου στο αίμα περιλαμβάνουν το άγχος, αλλαγές στη συμπεριφορά που μοιάζουν με το μεθυσμένο, θολή όραση, κρύος ιδρώτας, σύγχυση, δροσερό, χλωμό δέρμα, δυσκολία σκέψης, υπνηλία, υπερβολική πείνα, γρήγορος καρδιακός παλμός, πονοκεφάλους που συνεχίζονται, ναυτία, νευρικότητα, , ανήσυχος ύπνος, τίναγμα, ομιλία ή ασυνήθιστη κόπωση ή αδυναμία.

Εάν εμφανιστούν συμπτώματα χαμηλού σακχάρου στο αίμα, ελέγξτε το επίπεδο σακχάρου στο αίμα Εάν έχετε χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τρώτε δισκία γλυκόζης ή ζελέ, σιρόπι καλαμποκιού, μέλι ή κύβους ζάχαρης ή πίνετε χυμούς φρούτων, μη αλκοολούχα ποτά ή ζάχαρη διαλυμένη στο νερό. Το γλυκαγόνη είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όταν εμφανίζονται σοβαρά συμπτώματα, όπως σπασμοί (σπασμοί) ή απώλεια αισθήσεων. Έχετε στη διάθεσή σας ένα κιτ γλυκογόνου μαζί με μια σύριγγα και βελόνα και γνωρίζετε πώς να το χρησιμοποιήσετε. Τα μέλη της οικογένειάς σας θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν γλυκαγόνη.

Υπεργλυκαιμία (υψηλό σάκχαρο στο αίμα) μπορεί να εμφανιστεί εάν δεν πάρετε αρκετό ή παραλείψετε μια δόση του φαρμάκου σας, υπερκατανάλωση τροφής ή μη ακολουθήστε το πρόγραμμα διατροφής σας, πάσχετε από πυρετό ή λοίμωξη ή μην ασκείστε όσο συχνά.

Τα συμπτώματα του υψηλού σακχάρου στο αίμα περιλαμβάνουν θολή όραση, υπνηλία, ξηροστομία, ξεπλυμένο, ξηρό δέρμα, οσμή με ανάσα φρούτων, αυξημένη ούρηση (συχνότητα και ποσότητα), απώλεια όρεξης, υπνηλία, στομαχιά, ναυτία ή έμετο, κόπωση, (ταχεία και βαθιά), απώλεια των αισθήσεων (περασμένη) ή ασυνήθιστη δίψα.

Εάν εμφανιστούν συμπτώματα υψηλού σακχάρου στο αίμα, ελέγξτε το επίπεδο σακχάρου στο αίμα και επικοινωνήστε με το γιατρό σας για οδηγίες.

Μπορεί να υπάρχει χρόνος όταν χρειάζεστε βοήθεια έκτακτης ανάγκης για ένα πρόβλημα που προκαλείται από τον διαβήτη σας. Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για αυτές τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Είναι καλή ιδέα να φοράτε ανά πάσα στιγμή ένα βραχιόλι ή μια αλυσίδα λαιμού για ιατρική αναγνώριση (ID). Επίσης, φέρτε ένα δελτίο ταυτότητας στο πορτοφόλι ή το πορτοφόλι σας που λέει ότι έχετε διαβήτη με μια λίστα όλων των φαρμάκων σας.

Kazano παρενέργειες

Το Kazano (αλλογλιπτίνη / μετφορμίνη)

Είναι σημαντικό να ενημερώσετε τον υπεύθυνο γιατρό ότι παίρνετε αυτό το φάρμακο εάν πρόκειται να κάνετε οποιεσδήποτε ιατρικές ή χειρουργικές επεμβάσεις.

Μην πάρετε άλλα φάρμακα εκτός εάν έχουν συζητηθεί με το γιατρό σας. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά] φάρμακα και συμπληρώματα βοτάνων ή βιταμινών.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Κατηγορία Β εγκυμοσύνης Δεν υπάρχει αποδεδειγμένος κίνδυνος για τον άνθρωπο

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Διαβήτης τύπου 2 μετφορμίνη, ασπιρίνη ινσουλίνης, γλιπιζίδη, Januvia, γλιμεπιρίδη, Victoza, Lantus, γλυβουρίδη, πιογλιταζόνη, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet, Actos, Levemir, Novolo, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyza, Welchol, Glucotrol. , σιταγλιπτίνη, Bydureon