καθαρτική περιγραφή (περιτοναϊκή οδό) και εμπορικές επωνυμίες

Τα ορθικά καθαρτικά χρησιμοποιούνται ως κλύσματα ή υπόθετα για την παραγωγή κινήσεων του εντέρου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι καθαρτικών από το ορθό και λειτουργούν με διάφορους τρόπους. Δεδομένου ότι οι οδηγίες χρήσης διαφέρουν για κάθε τύπο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια από τις οδηγίες σας. Οι διάφοροι τύποι περιτοναϊκών καθαρτικών περιλαμβάνουν

Καναδικό εμπορικό σήμα

Τα ορθικά καθαρτικά μπορούν να παρέχουν ανακούφιση σε πολλές περιπτώσεις, όπως

Μερικά από αυτά τα καθαρτικά είναι διαθέσιμα μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας. Άλλοι διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή, αλλά ο γιατρός σας μπορεί να έχει ειδικές οδηγίες για τη σωστή χρήση και δόση για την ιατρική σας κατάσταση.

Αυτό το προϊόν διατίθεται στις ακόλουθες μορφές δοσολογίας

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε φάρμακα αυτής της ομάδας ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τα τρόφιμα βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Κλύσμα · υπόθετο

Τα καθαρτικά δεν πρέπει να χορηγούνται σε μικρά παιδιά (ηλικίας έως 6 ετών), εκτός εάν συνταγογραφηθούν από το γιατρό τους. Δεδομένου ότι τα παιδιά συνήθως δεν μπορούν να περιγράψουν τα συμπτώματά τους πολύ καλά, θα πρέπει να τα ελέγχουν από γιατρό πριν να τους χορηγηθεί καθαρτικό. Το παιδί μπορεί να έχει μια κατάσταση που χρειάζεται άλλη θεραπεία. Αν ναι, τα καθαρτικά δεν θα βοηθήσουν και μπορεί ακόμη και να προκαλέσουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα ή να επιδεινώσουν την κατάσταση.

Επίσης, η αδυναμία, η αυξημένη εφίδρωση και οι σπασμοί (σπασμοί) μπορεί να είναι ιδιαίτερα πιθανό να εμφανιστούν σε παιδιά που λαμβάνουν κλύσματα ή πρωκτικές λύσεις, καθώς ενδέχεται να είναι πιο ευαίσθητα από ό, τι οι ενήλικες στα αποτελέσματά τους.

Αλλεργίες

Η αδυναμία, η αυξημένη εφίδρωση και οι σπασμοί (σπασμοί) μπορεί να είναι ιδιαίτερα πιθανό να εμφανιστούν σε ηλικιωμένους ασθενείς, καθώς ενδέχεται να είναι πιο ευαίσθητοι από τους νεότερους ενήλικες στις επιδράσεις των καθαρτικών από του ορθού.

Παιδιατρικός

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά [OTC]).

Γηριατρική

Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων

Άλλες αλληλεπιδράσεις

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Άλλα Ιατρικά Προβλήματα

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων μπορεί να επηρεάσει τη χρήση των φαρμάκων αυτής της κατηγορίας. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Αποθήκευση

Για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση καθαρτικών

Για τους ασθενείς που χρησιμοποιούν τη μορφή του κλύσματος ή του ορθού διαλύματος αυτού του φαρμάκου

Για ασθενείς που χρησιμοποιούν τη μορφή υπόθετου αυτού του φαρμάκου

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός καθαρτικών προϊόντων στην αγορά. Η δόση των καθαρτικών θα είναι διαφορετική για τα διάφορα προϊόντα. Η ποσότητα του κλύσματος ή ο αριθμός των υπόθετων που χρησιμοποιείτε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας εάν συνταγογραφήθηκε αυτό το φάρμακο ή ακολουθήστε τις οδηγίες στο κουτί εάν αγοράζετε αυτό το φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Μην χρησιμοποιείτε καθόλου καθαρτικό

Εάν παρατηρήσετε ξαφνική αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου ή τη λειτουργία που διαρκεί περισσότερο από 2 εβδομάδες, ή συνεχίζει να επιστρέφει, επικοινωνήστε με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε καθαρτικό. Αυτό θα επιτρέψει να προσδιοριστεί η αιτία του προβλήματός σας προτού γίνει πιο σοβαρή.

Η “καθαρτική συνήθεια” -Laxative προϊόντα χρησιμοποιούνται υπερβολικά από πολλούς ανθρώπους. Μια τέτοια πρακτική οδηγεί συχνά σε εξάρτηση από την καθαρτική δράση για να παράγει μια κίνηση του εντέρου. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η υπερβολική χρήση μερικών καθαρτικών έχει προκαλέσει βλάβη στα νεύρα, τους μυς και τους ιστούς των εντέρων και του εντέρου. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση καθαρτικών, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Για τους ασθενείς που χρησιμοποιούν τη μορφή του κλύσματος ή του ορθού διαλύματος αυτού του φαρμάκου

Για ασθενείς που χρησιμοποιούν τη μορφή υπόθετου αυτού του φαρμάκου

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν, εάν συμβεί κάποια από τις παρακάτω ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.