κρίνος της κοιλάδας: χρήσεις, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις και προειδοποιήσεις

Clochette des Bois, Constancy, Convallaria, Convallaria Herba, Convallaria majalis, Convall-Lily, Gazon de Parnasse, Ladder-To-Heaven, Lily, Lirio de los Valles, Lis des Vallés, Lys des Vallés Lily, Muguet, Mugu ..; Δείτε όλα τα ονόματα Clochette des Bois, Constancy, Convallaria, Convallaria Herba, Convallaria majalis, Convall-Lily, Gazon de Parnasse, σκάλα Jacob, Ladder-To-Heaven, Lily, Lirio de los Valles, Lis des Vallés, Lys des Vallés Bells, May Lily, Muguet, Muguet de Mai, Muguet des Bois, Τα δάκρυα της Παναγίας. Απόκρυψη ονομάτων

Το κρίνος της κοιλάδας είναι ένα φυτό. Η ρίζα, το υπόγειο στέλεχος (ρίζωμα) και οι αποξηραμένες λουλούδιες άκρες χρησιμοποιούνται για να κάνουν φάρμακα. Το κρίνο της κοιλάδας χρησιμοποιείται για καρδιακά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής ανεπάρκειας και των ακανόνιστων καρδιακών παλμών. Χρησιμοποιείται επίσης για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (UTI), πέτρες στα νεφρά, αδύναμες συσπάσεις στην εργασία, επιληψία, κατακράτηση υγρών (οίδημα), εγκεφαλικά επεισόδια και προκύπτουσα παράλυση, οφθαλμικές λοιμώξεις (επιπεφυκίτιδα) και λέπρα. Αποθηκεύστε το κρίνο της κοιλάδας σε καλά σφραγισμένα δοχεία και προστατεύστε από το φως.

Το Lily-of-the-κοιλάδα περιέχει ουσίες που έχουν δραστηριότητα στον καρδιακό μυ. Μπορεί να επηρεάσει τις συστολές, τον καρδιακό ρυθμό και τη διέγερση.

Ανεπαρκείς αποδείξεις για; Ακανόνιστος καρδιακός παλμός. Καρδιακή ανεπάρκεια και άλλα καρδιακά προβλήματα. Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (UTIs); Πέτρες στα νεφρά; Αδύναμες συσπάσεις στην εργασία. Επιληψία; Κατακράτηση υγρών; Εγκεφαλικά επεισόδια Παράλυση; Λοίμωξη του ματιού (επιπεφυκίτιδα); Λέπρα; Άλλες συνθήκες. Απαιτούνται περισσότερα στοιχεία για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα του κρίνος της κοιλάδας για αυτές τις χρήσεις.

Το Lily-of-the-κοιλάδα μπορεί να είναι ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους όταν χρησιμοποιείται υπό την κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση. Αλλά, είναι UNSAFE όταν χρησιμοποιείται για αυτο-φαρμακευτική αγωγή. Δεδομένου ότι το κρίνο της κοιλάδας μπορεί να επηρεάσει την καρδιά και άλλα συστήματα, η δόση πρέπει να επιλεγεί προσεκτικά και οι παρενέργειες να ελεγχθούν από έναν επαγγελματία υγείας. Εάν κατά λάθος καταπιείτε το κρίνο της κοιλάδας, πάρτε αμέσως ιατρική θεραπεία. Το κρίνο της κοιλάδας μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες όπως ναυτία, έμετο, μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό, πονοκέφαλο, μειωμένη συνείδηση ​​και ανταπόκριση και οπτικές διαταραχές χρώματος. Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις: Εγκυμοσύνη και θηλασμός: Μην αυτο-φαρμακοποιείτε με κρίνο της κοιλάδας εάν είστε έγκυος. Είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσετε εκτός εάν είστε υπό στενή ιατρική επίβλεψη. Καρδιακές παθήσεις: Μην αυτο-φαρμακοποιείτε με κρίνο της κοιλάδας εάν έχετε καρδιακές παθήσεις. Είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσετε εκτός εάν είστε υπό στενή ιατρική επίβλεψη. Χαμηλά επίπεδα καλίου (έλλειψη καλίου): Μην χρησιμοποιείτε το κρίνο της κοιλάδας εάν έχετε έλλειψη καλίου. Το Lily-of-the-κοιλάδα περιέχει χημικές ουσίες που ονομάζονται καρδιακές γλυκοσίδες που μπορεί να προκαλέσουν στο σώμα να χάσει κάλιο. Αυτό θα μπορούσε να καταστήσει την ανεπάρκεια του καλίου χειρότερη. Εάν το επίπεδο καλίου σας είναι αρκετά χαμηλό, μπορεί να βλάψει την καρδιά.

Η κρίνος της κοιλάδας μπορεί να τονώσει την καρδιά. Το ασβέστιο μπορεί επίσης να επηρεάσει την καρδιά. Λαμβάνοντας το κρίνο της κοιλάδας μαζί με ασβέστιο μπορεί να προκαλέσει υπερβολική διέγερση της καρδιάς. Μην πάρετε κρίνο της κοιλάδας μαζί με συμπληρώματα ασβεστίου.

Η διγοξίνη (Lanoxin) βοηθά στην καρδιά να κτυπά πιο δυνατά. Το Lily-of-the-κοιλάδα φαίνεται να επηρεάζει την καρδιά. Λαμβάνοντας κρίνο της κοιλάδας μαζί με διγοξίνη μπορεί να αυξήσει τις επιδράσεις της διγοξίνης και να αυξήσει τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών. Μην πάρετε κρίνο της κοιλάδας εάν παίρνετε digoxin (Lanoxin) χωρίς να μιλήσετε με τον επαγγελματία υγείας σας.

Η κρίνος της κοιλάδας μπορεί να επηρεάσει την καρδιά. Ορισμένα φάρμακα για τη φλεγμονή μπορούν να μειώσουν το κάλιο στο σώμα. Τα χαμηλά επίπεδα καλίου μπορούν επίσης να επηρεάσουν την καρδιά και να αυξήσουν τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών από το κρίνο της κοιλάδας. Ορισμένα φάρμακα για τη φλεγμονή περιλαμβάνουν δεξαμεθαζόνη (Decadron), υδροκορτιζόνη (Cortef), μεθυλπρεδνιζολόνη (Medrol), πρεδνιζόνη (Deltasone) και άλλα.

Η κρίνος της κοιλάδας μπορεί να επηρεάσει την καρδιά. Η κουϊνίνη μπορεί επίσης να επηρεάσει την καρδιά. Η λήψη κινίνης μαζί με το κρίνο της κοιλάδας μπορεί να προκαλέσει σοβαρά καρδιακά προβλήματα.

Η κρίνος της κοιλάδας μπορεί να επηρεάσει την καρδιά. Μερικά αντιβιοτικά μπορεί να αυξήσουν πόση κρίση της κοιλάδας απορροφά το σώμα. Λαμβάνοντας το κρίνο της κοιλάδας μαζί με ορισμένα αντιβιοτικά μπορεί να αυξήσουν τα αποτελέσματα και τις παρενέργειες του κρίνος της κοιλάδας? Ορισμένα αντιβιοτικά που ονομάζονται αντιβιοτικά μακρολίδης περιλαμβάνουν ερυθρομυκίνη, αζιθρομυκίνη και κλαριθρομυκίνη.

Λαμβάνοντας μερικά αντιβιοτικά που ονομάζονται αντιβιοτικά τετρακυκλίνης μαζί με κρίνο της κοιλάδας μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα παρενεργειών από το κρίνο της κοιλάδας. Ορισμένα αντιβιοτικά τετρακυκλίνης περιλαμβάνουν δεμεκλοκυκλίνη (Declomycin), μινοκυκλίνη (Minocin) και τετρακυκλίνη (ακομυκίνη).

Το Lily-of-the-κοιλάδα μπορεί να έχει αποτέλεσμα όπως το χάπι νερού ή το “διουρητικό”. Λαμβάνοντας κρίνο της κοιλάδας μπορεί να μειωθεί πόσο καλά το σώμα ξεφορτώνεται το λίθιο. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει πόση ποσότητα του λιθίου είναι στο σώμα και να έχει σοβαρές παρενέργειες. Συζητήστε με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν εάν παίρνετε λίθιο. Η δόση λιθίου ενδέχεται να χρειαστεί να αλλάξει.

Η κρίνος της κοιλάδας μπορεί να επηρεάσει την καρδιά. Η καρδιά χρησιμοποιεί κάλιο. Τα καθαρτικά που ονομάζονται διεγερτικά καθαρτικά μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα καλίου στο σώμα. Τα χαμηλά επίπεδα καλίου μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα παρενεργειών από το κρίνο της κοιλάδας. Ορισμένα καθαρτικά διεγερτικά περιλαμβάνουν το bisacodyl (Correctol, Dulcolax), το cascara, το καστορέλαιο (Purge), το senna (Senokot) και άλλα.

Η κρίνος της κοιλάδας μπορεί να επηρεάσει την καρδιά. “Χάπια νερού” μπορεί να μειώσει το κάλιο στο σώμα. Τα χαμηλά επίπεδα καλίου μπορούν επίσης να επηρεάσουν την καρδιά και να αυξήσουν τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών από το κρίνο της κοιλάδας. Μερικά «χάπια νερού» που μπορούν να καταστρέψουν το κάλιο περιλαμβάνουν χλωροθειαζίδη (Diuril), χλωροταλιδόνη (Thalitone), φουροσεμίδη (Lasix), υδροχλωροθειαζίδη (HCTZ, HydroDiuril, Microzide) και άλλα.

Η κατάλληλη δόση του κρίνος της κοιλάδας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία του χρήστη, η υγεία και αρκετές άλλες συνθήκες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετές επιστημονικές πληροφορίες για τον προσδιορισμό μιας κατάλληλης κλίμακας δόσεων για το κρίνο της κοιλάδας. Λάβετε υπόψη ότι τα φυσικά προϊόντα δεν είναι πάντοτε απαραίτητα ασφαλή και οι δοσολογίες μπορεί να είναι σημαντικές. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε σχετικές οδηγίες στις ετικέτες προϊόντων και συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας ή τον γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν χρησιμοποιήσετε.

βιβλιογραφικές αναφορές

Brinker F. Αντενδείξεις για το βότανο και αλληλεπιδράσεις φαρμάκων. Sandy, OR: Eclectic Medical Publ, 1997.

Burnham TH, ed. Στοιχεία και Συγκρίσεις Φαρμάκων, Ενημερώθηκε Μηνιαία. Γεγονότα και Συγκρίσεις, St. Louis, MO.

Foster S, Tyler νΕ. Tyler’s Honest Herbal, 4η έκδ., Binghamton, ΝΥ: Haworth Herbal Press, 1999.

Φυσικά φάρμακα Πλήρης βάση δεδομένων καταναλωτών Έκδοση. δείτε την Έκδοση Επαγγελματικής Βάσης Δεδομένων Φυσικών Φαρμάκων. Τομέας Θεραπευτικής Έρευνας 2009.

Πρώην. Ginseng, βιταμίνη C, κατάθλιψη