λαρυγγοσκόπηση

Τάσεις στοματικής υγείας

Η λαρυγγοσκόπηση είναι μια εξέταση που επιτρέπει στον γιατρό σας να κοιτάζει στο πίσω μέρος του λαιμού σας, στο φωνητικό σας κουτί (λάρυγγα) και στα φωνητικά καλώδια με ένα εύρος (λαρυγγοσκόπιο). Υπάρχουν δύο τύποι λαρυγγοσκόπησης, και το καθένα χρησιμοποιεί διαφορετικό εξοπλισμό.

Η έμμεση λαρυγγοσκόπηση δεν έχει γίνει τόσο πολύ, διότι τα ευέλικτα λαρυγγοσκόπια επιτρέπουν στον γιατρό σας να βλέπει καλύτερα και να είναι πιο άνετα για εσάς.

Η άμεση λαρυγγοσκόπηση επιτρέπει στον γιατρό σας να δει βαθύτερα στο λαιμό σας. Το πεδίο είναι είτε ευέλικτο είτε άκαμπτο. Τα ευέλικτα πεδία δείχνουν καλύτερα τον λαιμό και είναι πιο άνετα για εσάς. Άκαμπτα πεδία χρησιμοποιούνται συχνά στη χειρουργική επέμβαση.

Μια έμμεση ή άμεση λαρυγγοσκόπηση βοηθάει έναν γιατρό

Η άμεση άκαμπτη λαρυγγοσκόπηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χειρουργική διαδικασία για την απομάκρυνση ξένων αντικειμένων στο λαιμό, τη συλλογή δειγμάτων ιστών (βιοψία), την απομάκρυνση των πολυπόδων από τα φωνητικά κορδόνια ή τη θεραπεία με λέιζερ. Η άμεση άκαμπτη λαρυγγοσκόπηση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην εύρεση καρκίνου του φωνητικού κουτιού (λάρυγγα).

Αν φοράτε οδοντοστοιχίες, θα τα αφαιρέσετε λίγο πριν την εξέταση.

Πριν από μια άκαμπτη λαρυγγοσκόπηση, ενημερώστε το γιατρό σας εάν εσείς

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα, καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για την προφορική υγεία.

Είστε τώρα

Μόνο το 18,5% πολλών ανθρώπων στον κόσμο δεν πλένεται ποτέ. Λείπετε με έναν απλό τρόπο να κάνετε μεγάλη διαφορά στην υγεία του στόματος σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Το νήμα αφαιρεί τα τρόφιμα που παγιδεύονται μεταξύ των δοντιών και αφαιρεί το φιλμ βακτηριδίων που σχηματίζεται εκεί πριν μετατραπεί σε πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα δόντι για να ξεκινήσετε.

Είστε ένας από το 31% των πολλών ανθρώπων στον κόσμο που δεν καθηλώνουν καθημερινά. Λείπετε με έναν απλό τρόπο να κάνετε μεγάλη διαφορά στην υγεία του στόματος σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Στόχος για άλλες 3 μέρες!

Είστε ένας από το 31% πολλών ανθρώπων στον κόσμο που δεν καθηλώνουν καθημερινά, αλλά είστε σε καλό δρόμο για να κάνετε θετικό αντίκτυπο στα δόντια και τα ούλα σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Στόχος για όλες τις 7 ημέρες!

Μόνο το 50,5% των ανθρώπων του κόσμου είναι καθημερινά, και καλό για σας είναι ότι είστε ένας από αυτούς! Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Συγχαρητήρια για την καλή σας στοματική υγιεινή συνήθεια!

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για την προφορική υγεία.

ΠΗΓΕΣ

Οδοντιατρική Εταιρεία, Υγιείς Άνθρωποι 2010

Βρείτε την αιτία των φωνητικών προβλημάτων, όπως μια φωνή που αναπνέει, χυδαία φωνή, αδύναμη φωνή ή φωνή. Βρείτε την αιτία του λαιμού και του αυτιού. Βρείτε την αιτία για δυσκολία στην κατάποση, αίσθημα κοκκινίσματος στο λαιμό ή βλέννα με αίμα σε αυτό. Ελέγξτε τους τραυματισμούς στο λαιμό, το στένεμα του λαιμού (στενώσεις) ή τα μπλοκαρίσματα στον αεραγωγό.

Είναι αλλεργικοί σε οποιαδήποτε φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των αναισθητικών. Λαμβάνετε οποιαδήποτε φάρμακα. Έχετε προβλήματα με την αιμορραγία ή παίρνετε φάρμακα για την αιμοληψία, όπως η βαρφαρίνη (Coumadin). Έχετε καρδιακά προβλήματα. Είναι ή μπορεί να είναι έγκυος. Έχετε χειρουργικές επεμβάσεις ή θεραπείες ακτινοβολίας στο στόμα ή στο λαιμό σας.