λεπιρουδίνη ενδοφλεβίως

Θεραπευτική κατηγορία: Αντιπηκτικό

Χρήσεις Για τη λεπιρουδίνη

Φαρμακολογική κατηγορία: Αναστολέας θρομβίνης, άμεση

Χημική κλάση: Σχετικά με το Hirudin

η λεπιρουδίνη ήταν διαθέσιμη μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Η εταιρεία Baxter Healthcare Corporation έχει αποφασίσει να διακόψει το Refludan (λεπιρουδίνη (rDNA)) για ένεση. Από την Bayer δεν θα διανεμηθεί κανένα άλλο προϊόν μετά τις 31 Μαΐου 2012.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για τη λεπιρουδίνη, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση στη λεπιρουδίνη ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Δεν έχουν διεξαχθεί κατάλληλες μελέτες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις της ένεσης λεπιρουδίνης στον παιδιατρικό πληθυσμό. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Πριν χρησιμοποιήσετε τη λεπιρουδίνη

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις της ένεσης λεπιρουδίνης σε γηριατρικούς ασθενείς.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν λαμβάνετε λεπιρουδίνη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε κάποιο από τα φάρμακα που αναφέρονται παρακάτω. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η χρήση λεπιρουδίνης με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά ενδέχεται να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων μπορεί να επηρεάσει τη χρήση της λεπιρουδίνης. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Μια νοσοκόμα ή άλλος εκπαιδευμένος επαγγελματίας υγείας θα σας δώσει λεπιρουδίνη. η λεπιρουδίνη χορηγείται μέσω βελόνας τοποθετημένης σε μία από τις φλέβες σας.

η λεπιρουδίνη θα σας χορηγηθεί μόνο όταν βρίσκεστε στο νοσοκομείο. Πριν φύγετε από το νοσοκομείο, μπορείτε να μεταβείτε σε ένα φάρμακο από το στόμα που λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο. Εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία σχετικά με αυτό, μιλήστε με το γιατρό σας.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να σας ελέγχει σε τακτικές επισκέψεις μετά την έξοδο από το νοσοκομείο για τυχόν προβλήματα ή ανεπιθύμητα αποτελέσματα που μπορεί να προκληθούν από τη λεπιρουδίνη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει όλα τα ραντεβού.

η λεπιρουδίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τύπο αλλεργικής αντίδρασης που ονομάζεται αναφυλαξία. Η αναφυλαξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή και απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε εξάνθημα, κνησμό, πρήξιμο στο πρόσωπο, τη γλώσσα και το λαιμό, δυσκολία στην αναπνοή ή πόνο στο στήθος μετά την ένεση.

η λεπιρουδίνη μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα αιμορραγίας. Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστη αιμορραγία ή μώλωπες, μαύρα κόπρανα, κόπρανα στα ούρα ή τα κόπρανα ή εντοπίσετε κόκκινες κηλίδες στο δέρμα σας. Αποφύγετε τη μύτη σας. Αν χρειαστεί να φυσήξετε τη μύτη σας, φυσήξτε το απαλά.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό ή τη νοσοκόμα σας εάν εμφανιστεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα Διακοπείσα διακοπή

Κατηγορία Β εγκυμοσύνης Δεν υπάρχει αποδεδειγμένος κίνδυνος για τον άνθρωπο

Η σωστή χρήση της λεπιρουδίνης

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Θρομβοκυτταροπενία προκαλούμενη από το φάρμακο η οπρεβεκίνη, η λεπιρουδίνη, η Refludan, η Neumega

 ή να συμμετάσχετε στην ομάδα υποστήριξης lepirudin για να συνδεθείτε με άλλους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση της λεπιρουδίνης

lepirudin παρενέργειες

λεπιρουδίνη