νεφρική ανεπάρκεια

Ερωτήσεις για να ρωτήσετε αν έχετε νεφρική νόσο

Νεφρική ανεπάρκεια

Θεραπεία

Διάλυση; Μεταμόσχευση νεφρού. Προετοιμασία για θεραπεία αποτυχίας των νεφρών. Η επιλογή να μην θεραπευθεί με αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση. Πληρώνοντας για θεραπεία αποτυχίας των νεφρών

Η νόσος των νεφρών μπορεί να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια. Η νεφρική ανεπάρκεια σημαίνει προχωρημένη νεφρική βλάβη με φυσιολογική λειτουργία κάτω του 15%. Τα περισσότερα άτομα με νεφρική ανεπάρκεια έχουν συμπτώματα από τη δημιουργία αποβλήτων και επιπλέον νερού στο σώμα τους. Η νεφρική νόσο τελικού σταδίου (ESRD) είναι νεφρική ανεπάρκεια που αντιμετωπίζεται με αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση νεφρού.

Εάν τα νεφρά αποτύχουν, οι θεραπευτικές επιλογές όπως η αιμοκάθαρση ή η μεταμόσχευση νεφρού μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ζήσουν μεγαλύτερης διάρκειας και πιο υγιεινή ζωή. Εάν η ασθένεια των νεφρών σας εξελίσσεται, μιλήστε με τον γιατρό σας σχετικά με την επιλογή μιας θεραπείας που είναι κατάλληλη για εσάς. Μάθετε για το τι μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε για νεφρική ανεπάρκεια και θεραπεία.

Οι δύο βασικές επιλογές θεραπείας για νεφρική ανεπάρκεια είναι η αιμοκάθαρση ή η μεταμόσχευση νεφρού. Δεδομένου ότι τα νεφρά δεν λειτουργούν πλέον αρκετά καλά για να διατηρήσουν την υγεία, ο στόχος είναι να βρεθεί μια θεραπεία που μπορεί να αντικαταστήσει τη λειτουργία των νεφρών. Η αιμοκάθαρση και οι μεταμοσχεύσεις νεφρών είναι θεραπείες που δεν θεραπεύουν νεφρική ανεπάρκεια.

Πόροι είναι διαθέσιμοι που μπορεί να σας βοηθήσουν να πληρώσετε για τη θεραπεία νεφρικής ανεπάρκειας.

Αιμοκάθαρση, η διαπίδυση είναι μια διαδικασία που φιλτράρει τα απόβλητα και το νερό από το αίμα σας. Υπάρχουν δύο τύποι αιμοκάθαρσης. Μεταμόσχευση νεφρού, Μια μεταμόσχευση νεφρού σημαίνει ότι έχετε υγιή νεφρά ενός άλλου ατόμου τοποθετημένο χειρουργικά στο σώμα σας. Επιλέγοντας να μην αντιμετωπίζετε με αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση, Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να μην αντιμετωπίσουν νεφρική ανεπάρκεια με αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση. Εάν επιλεγεί αυτή η πορεία, η φροντίδα εξακολουθεί να παρέχεται από την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης. Η φροντίδα μπορεί να περιλαμβάνει τη λήψη φαρμάκων για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και την προστασία της εναπομείνασας νεφρικής λειτουργίας όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς και συμβουλές σχετικά με τις επιλογές διατροφής και τρόπου ζωής.