προβλήματα στο γόνατο και επισκόπηση των τραυματισμών στο γόνατο

Οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν ένα μικρό πρόβλημα στο γόνατο κάποια στιγμή. Τις περισσότερες φορές οι κινήσεις του σώματός μας δεν προκαλούν προβλήματα, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα συμπτώματα εξελίσσονται από καθημερινή φθορά, κατάχρηση ή τραυματισμό. Τα προβλήματα στο γόνατο και οι τραυματισμοί συμβαίνουν συχνότερα κατά τη διάρκεια αθλητικών ή ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, εργασιών που σχετίζονται με το έργο ή έργων στο σπίτι.

Παρόλο που ένα πρόβλημα στο γόνατο προκαλείται συχνά από τραυματισμό σε μία ή περισσότερες από αυτές τις δομές, μπορεί να έχει και άλλη αιτία. Μερικοί άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν προβλήματα στο γόνατο από άλλους. Πολλές δουλειές, αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες αναψυχής, γηράσκουν ή έχουν μια ασθένεια όπως η οστεοπόρωση ή η αρθρίτιδα αυξάνουν τις πιθανότητες να έχετε προβλήματα με τα γόνατά σας.

Οι τραυματισμοί είναι η συνηθέστερη αιτία προβλημάτων γόνατος. Ξαφνικές (οξείες) βλάβες μπορεί να προκληθούν από ένα άμεσο χτύπημα στο γόνατο ή από μη φυσιολογική συστροφή, κάμψη του γόνατος ή πτώση στο γόνατο. Ο πόνος, ο μώλωπας ή οίδημα μπορεί να είναι σοβαρός και να αναπτυχθεί μέσα σε λίγα λεπτά από τον τραυματισμό. Τα νεύρα ή τα αιμοφόρα αγγεία μπορεί να τσαλακωθούν ή να καταστραφούν κατά τη διάρκεια του τραυματισμού. Το γόνατο ή το κάτω πόδι μπορεί να αισθανθούν μούδιασμα, αδυναμία ή κολίτιδα. tingl; ή να φαίνονται απαλά ή μπλε. Οξεία τραυματισμοί περιλαμβάνουν

Διαστρέμματα, στελέχη ή άλλοι τραυματισμοί στους συνδέσμους και τους τένοντες που συνδέουν και στηρίζουν το γόνατο. Ένα σχίσιμο στα ελαστικά μαξιλάρια της άρθρωσης του γόνατος (μηνίσκος). Λαστιχένια δάκρυα, όπως ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος (ACL). Ο μεσοπρόθεσμος σύνδεσμος (MCL) είναι ο συνηθέστερα τραυματισμένος σύνδεσμος του γόνατος. Διακοπή (κάταγμα) του βλεφάρου, κάτω τμήμα του μηριαίου οστού ή άνω μέρος της κνήμης ή της περόνης. Τα κατάγματα γόνατος προκαλούνται συνήθως από ασυνήθιστη δύναμη, όπως πτώση στο γόνατο, σοβαρή κίνηση στρέψης, σοβαρή δύναμη που κάμπτεται στο γόνατο ή όταν το γόνατο πλήττει έντονα ένα αντικείμενο. Εξάρθρωση του εγκεφαλικού. Αυτός ο τύπος εξάρθρωσης εμφανίζεται πιο συχνά σε κορίτσια ηλικίας 13 έως 18 ετών. Τμήματα οστού ή ιστού (χαλαρά σώματα) από κάταγμα ή εξάρθρωση που μπορεί να πιαστεί στην άρθρωση και να παρεμποδίσουν την κίνηση. Εξάρθρωση άρθρωσης γόνατος. Αυτός είναι ένας σπάνιος τραυματισμός που απαιτεί μεγάλη δύναμη. Είναι σοβαρός τραυματισμός και απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα.