που ζουν με το άσθμα: σχέδιο δράσης, τη μείωση της φλεγμονής, και πολλά άλλα

Μπορείτε να ελέγξετε τον αντίκτυπο του άσθματος με ένα σχέδιο δράσης για το άσθμα. Ένα καλό σχέδιο δράσης σας υπενθυμίζει να παίρνετε τα καθημερινά φάρμακα ελέγχου και να είστε ενήμεροι για τα συμπτώματά σας και τις ασκήσεις. Σας λέει επίσης πώς να κάνετε γρήγορες αποφάσεις σχετικά με την ιατρική και τη θεραπεία όταν χρειάζεται.

Πάρτε την αξιολόγηση του άσθματος για να πάρετε εξατομικευμένο σχέδιο δράσης

Εκπαίδευση για το άσθμα Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας για το άσθμα. Ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει ένα ερωτηματολόγιο για να σας βοηθήσει να μάθετε τι γνωρίζετε ήδη για το άσθμα. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας τακτικά για να παρακολουθείτε το άσθμα σας. Πόσο συχνά θα χρειαστείτε οι εξετάσεις εξαρτάται από το πόσο καλά ελέγχεται το άσθμα σας. Οι έλεγχοι συνιστώνται κάθε 1 έως 6 μήνες. Φέρτε το σχέδιο του άσθματος σε ραντεβού. Ορίστε στόχους που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής σας. Η ικανότητά σας να μετρήσετε την επιτυχία σας σας παρακινεί να ακολουθείτε το σχέδιο άσθματος με συνέπεια. Αποφασίστε τι θέλετε να κάνετε. Έχουν νύχτες χωρίς συμπτώματα; Να είναι σε θέση να ασκεί σε τακτική βάση; Νιώστε ασφαλής στη γνώση ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια επίθεση άσθματος; Εργαστείτε με το γιατρό σας για να δείτε αν οι στόχοι σας είναι ρεαλιστικοί και πώς να τις αντιμετωπίσετε. Γνωρίστε τα εμπόδια και τις λύσεις σας Γνωρίστε τα εμπόδια και τις λύσεις σας. Τι μπορεί να σας εμποδίσει να ακολουθήσετε το σχέδιό σας; Αυτά μπορεί να είναι φυσικά εμπόδια, όπως η διαβίωση μακριά από το γιατρό ή το φαρμακείο σας. Ή μπορεί να έχετε συναισθηματικά εμπόδια, όπως φόβους για το άσθμα ή μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Συζητήστε τα εμπόδια σας με το γιατρό σας και εργάζονται για την εξεύρεση λύσεων.

Το σχέδιο δράσης σας για το άσθμα περιγράφει τα φάρμακα ελέγχου που λαμβάνουν καθημερινά για να βοηθήσουν στην καθυστέρηση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων του άσθματος. Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει επίσης τα μέτρα για τη θεραπεία των επιθέσεων άσθματος. Δείτε ένα παράδειγμα σχεδίου δράσης για το άσθμα (Τι είναι ένα έγγραφο PDF;); Χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο άσθματος για να βοηθήσετε να διαχειριστείτε το άσθμα σας. Καταγράψτε την μέγιστη ροή εκπνοής ή τα συμπτώματά σας ή και τα δύο. Αναφέρετε επίσης την αιτία των συμπτωμάτων σας και τα φάρμακα που πήρατε για γρήγορη ανακούφιση.

Da; Νύχτα