Ας μιλήσουμε για το σεξ

Εάν η σεξουαλική σας ζωή δεν εκπληρώνει, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να το βελτιώσετε. Μια καλή αρχή είναι να μιλήσετε στον συνεργάτη σας για το πώς αισθάνεστε για το σεξ.

Βίντεο: μια υγιή σεξουαλική ζωή

Ο Denise Knowles είναι ψυχοθεραπευτής με την Relate, μια φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει συμβουλευτικές σχέσεις. Εδώ, ο Denise δίνει συμβουλές για να μιλάει για το σεξ, αν προκαλεί ένα πρόβλημα ή απλά λέει στον συνεργάτη σας τις προτιμήσεις σας και τις αντιπαθεί.

Η επικοινωνία είναι σημαντική σε κάθε υγιή σχέση γιατί σας επιτρέπει να μοιράζεστε τα συναισθήματά σας και να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα μαζί. Αυτό ισχύει και για τη σεξουαλική σας ζωή, ειδικά αν κάτι σας ανησυχεί.

Γιατί μιλάμε για σεξ είναι καλό

“Εάν μπορείτε να μιλήσετε για πράγματα που συμβαίνουν στη σεξουαλική σας ζωή, τότε δεν χρειάζεται να θάβετε τα προβλήματά σας”, λέει ο Denise. “Είναι συχνά όταν ένα πρόβλημα πηγαίνει κάτω από το έδαφος ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να ανησυχούν για το τι μπορεί να είναι λάθος. Τότε συμβαίνει μια απόσταση στην καθημερινή σχέση. ”

Για παράδειγμα, εάν θέλετε σεξ λιγότερο συχνά από τον σύντροφό σας, αλλά δεν μιλάτε γι ‘αυτό, ο σύντροφός σας μπορεί να ανησυχεί μήπως δεν τους αγαπάτε πια ή έχετε μια υπόθεση. Εάν μιλάτε γι ‘αυτό (ίσως αισθάνεστε άγχος για την εργασία, ή είστε εξοικειωμένοι με τις αλλαγές στο σώμα σας όσο μεγαλώνετε), τότε ο συνεργάτης σας θα γνωρίζει την αλήθεια και και οι δυο σας μπορούν να εργαστούν για τη διαχείριση του πρόβλημα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την απώλεια της λίμπιντο.

“Πολλά ζευγάρια λένε ότι έχουν καλή επικοινωνία, αλλά όταν πρόκειται για τη σεξουαλική τους σχέση, είναι λιγότερο ικανά να επικοινωνήσουν”, λέει ο Denise. “Αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι δεν είναι σίγουροι πώς θα μπορούσε να αντιδράσει ο συνεργάτης τους και εν μέρει λόγω της στάσης και της αμηχανίας που τους απασχολούν για την ικανοποίηση των αναγκών τους.”

Ο Ντενίζε συμφωνεί ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να μιλήσουν ανοιχτά για το σεξ, ειδικά αν δεν έχουν μιλήσει ποτέ γι ‘αυτό με τον σύντροφό τους. Αλλά μπορείτε να το κάνετε.

“Πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη στιγμή”, λέει ο Denise. Εάν ανησυχείτε για τη σεξουαλική σας ζωή, μην το συζητάτε όταν μόλις προσπαθήσατε να κάνετε αγάπη και δεν λειτούργησε. “Το σεξ είναι ένα συναισθηματικό θέμα και βρίσκεστε σε μια συναισθηματική κατάσταση εκείνη τη στιγμή”, λέει. “Να είστε καθησυχαστικοί και να πείτε” Εντάξει, αλλά νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε γι ‘αυτό άλλη μια φορά “. Μη τους πείτε ότι όλα είναι καλά, γιατί δεν είναι. ”

Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική σας ζωή, είναι εντάξει για να είστε ειλικρινείς για το πώς σας επηρεάζει ”

Πώς και πότε να πω κάτι για το σεξ

Ψυχοφυλόφιλος θεραπευτής Denise Knowles

Επιλέξτε μια εποχή που μπορείτε να είστε μόνοι μαζί και δεν θα διακοπεί από τηλέφωνα που κουδουνίζουν ή παιδιά που επιστρέφουν από το σχολείο.

Σκεφτείτε τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσετε. “Πολλά ζευγάρια δεν λένε τίποτα από το φόβο ότι θα βλάψουν τα συναισθήματα των συνεργατών τους”, λέει ο Denise. “Αλλά αν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική σας ζωή, είναι εντάξει να είστε ειλικρινείς για το πώς σας επηρεάζει.”

Σε μια συμπαθητική συνεργασία, οι δυο σας μπορούν να συνεργαστούν για να βρουν μια λύση που να λειτουργεί για σας και τους δύο.

Μπορείτε να εμφανίσετε προτάσεις ή ανησυχίες χωρίς να βλάψετε τα συναισθήματα του συντρόφου σας. Να είστε ευαίσθητοι και καθησυχαστικοί και ζητήστε από τον σύντροφό σας να μοιραστεί μαζί σας τις σκέψεις σας. Ο Denise προτείνει να λέει κάτι σαν: «Έχω παρατηρήσει ότι δεν κάνουμε αγάπη τόσο συχνά όσο συνηθίζαμε, και αυτό μου ενοχλεί. Τι πιστεύετε γι ‘αυτό?’

Να είστε ευαίσθητοι στα συναισθήματα του συντρόφου σας

Αν ο συνεργάτης σας ρωτά γιατί δεν το έχετε φέρει πριν, είναι ειλικρινής – ίσως επειδή δεν ήσασταν σίγουρος πώς να το πείτε, ή ελπίζατε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να βελτιωθούν.

Αφού θίξετε το θέμα, θα χρειαστεί να δώσετε στον σύντροφό σας κάποιο χρόνο. “Μπορεί να είναι σοκ για τον σύντροφό σας. Μόλις το θέμα παραμείνει στο ύπαιθρο, και οι δύο ίσως χρειαστεί να φύγετε και να σκεφτείτε πώς αισθάνεστε και τι θα μπορούσατε να κάνετε διαφορετικά “, λέει ο Denise.

“Αλλά επιστρέψτε σε αυτό. Δεν υπάρχει λόγος να θίξουμε το θέμα και στη συνέχεια να μην το ακολουθήσουμε με μια άλλη ενέργεια, ακόμα κι αν πρόκειται να υπάρξει άλλη συζήτηση ».

Μαζί μπορείτε να μάθετε πώς να διαχειριστείτε την κατάσταση. Εάν είστε ειλικρινείς για τα συναισθήματά σας, έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε μια λύση που να λειτουργεί και για τους δυο σας. Εάν δεν αισθάνεστε ότι μπορείτε να τα επεξεργαστείτε μαζί, τότε η σεξουαλική θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει.

Πολλά ζευγάρια πηγαίνουν σε σεξουαλικούς θεραπευτές, και ένας θεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα θέματα που ίσως δυσκολευτείτε να αντιμετωπίσετε. Μπορούν επίσης να σας προτείνουν τρόπους για να βελτιώσετε την οικειότητα και τη σεξουαλική ζωή σας για να ταιριάξετε και τους δυο σας. Μάθετε περισσότερα: τι κάνει ένας θεραπευτής σεξ;

Εάν ένας συνεργάτης στη σχέση είχε μια υπόθεση, η εμπιστοσύνη έχει σπάσει. Μπορεί να αισθανθείτε ότι δεν τους εμπιστεύεστε καθόλου.

“Αν ζητήσω από ένα ζευγάρι σε αυτή την κατάσταση αν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο ή να οδηγούν το αυτοκίνητο του άλλου, λένε ναι”, λέει ο Denise. “Έτσι, η εμπιστοσύνη δεν έχει τελειώσει. Αυτό που πραγματικά μιλάμε είναι «δεν μπορώ να τον εμπιστευθώ να μην ξανάρθω». Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να επικεντρωθούμε σε πράγματα που ίσως ήταν ή δεν συνέβαιναν στη σχέση. ”

Αντιμετώπιση της απιστίας

Ένα ζευγάρι μπορεί να ανακάμψει από μια υπόθεση αν και οι δύο θέλουν, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η σχέση τους δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. “Πρέπει να εγκαταλείψουν την παλιά σχέση και να επαναδιαπραγματευτούν μια νέα,” λέει ο Denise.

Αν ένας συνεργάτης σας έχει εξαπατήσει στο παρελθόν, μπορεί να είναι δύσκολο να εμπιστευτείτε κάποιον νέο. “Πρέπει να αναγνωρίσετε ότι αυτό το νέο πρόσωπο δεν είναι το πρόσωπο που σας εξαπάτησε”, λέει ο Denise. “Αναγνωρίστε την επίδραση που η εξαπάτηση είχε σε εσάς και πείτε στο νέο συνεργάτη σας. Αν θέλουν να είναι σε σχέση μαζί σας, θα σας βοηθήσουν. ”

Υπηρεσίες

Τοποθεσία

Πώς να έχετε μια εκπληκτική σεξουαλική ζωή, συμπεριλαμβανομένων συμβουλών για το σεξ και να μιλάτε με τον σύντροφό σας

Υπηρεσίες κοντά σας

Συμβουλές για το πώς να μιλήσετε με έναν νέο συνεργάτη για το ασφαλέστερο σεξ και το σεξουαλικό σας ιστορικό

Μάθετε περισσότερα για την εκπλήρωση της σεξουαλικής ζωής καθώς μεγαλώνετε, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με την εμμηνόπαυση και τα προβλήματα στύσης

Πώς να γνωρίζετε πότε η ζήλεια γίνεται ένα πρόβλημα, συν συμβουλές για την υπέρβαση

Η Νταϊάνα περιγράφει πώς αυτή και ο σύζυγος, Sol, χρησιμοποίησαν θεραπεία ζευγαριών για να σώσουν τον γάμο τους

Άρθρα και βίντεο σχετικά με την αντισύλληψη, τα ΣΜΝ και τη συζήτηση για το σεξ. Περιλαμβάνει ένα τμήμα για εφήβους

Καλό σεξ

Πριν από το σεξ: τι να ρωτήσετε τον σύντροφό σας

Το φύλο καθώς μεγαλώνεις

Ξεπερνώντας τη ζήλεια

«Η θεραπεία με ζευγάρια έσωσε το γάμο μου»

Σεξουαλική υγεία