κρατώντας τα κατοικίδια ζώα όταν έχετε αλλεργικό άσθμα

Μάθετε αν είστε αλλεργικοί

Οι αλλεργίες σε κατοικίδια ζώα με γούνα και φτερά είναι κοινά, ειδικά για άτομα που έχουν άλλες αλλεργίες ή άσθμα. Εάν έχετε αλλεργικό άσθμα, πρέπει να ξέρετε τι πρέπει να γνωρίζετε για την κατοχή κατοικίδιων ζώων.

Έχοντας μια αλλεργία στο κατοικίδιο ζώο σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα ξεπερνάει τις πρωτεΐνες που βρίσκονται στο σάλιο, στα ούρα ή στο νεκρό δέρμα (μούδιασμα) των κατοικίδιων ζώων. Μόλις εισπνευσθούν, αυτά τα αλλεργιογόνα μπορούν να ταξιδέψουν στους πνεύμονές σας και να προκαλέσουν συριγμό και βήχα. Μπορεί επίσης να αναπτύξετε εξάνθημα.

Αν νομίζετε ότι έχετε αλλεργία στο κατοικίδιο ζώο, ρωτήστε το γιατρό σας για μια δοκιμή δέρματος-prick. Ζητήστε μια δοκιμασία ακόμη και αν είστε βέβαιοι ότι είστε αλλεργικοί στο κατοικίδιο ζώο, καθώς θα μπορούσαν να κατηγορηθούν άλλες περιβαλλοντικές εκθέσεις. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, μια σταγόνα του συγκεκριμένου εκχυλίσματος αλλεργιογόνων κατοικίδιων ζώων εφαρμόζεται στο δέρμα σας και χρησιμοποιείται ένα νυστέρι για το τσίμπημα του εκχυλίσματος στην επιφάνεια του δέρματος. Στη συνέχεια, το δέρμα σας παρατηρείται για σημεία αλλεργικής αντίδρασης.

Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας ζητήσει να σταματήσετε να περιμένετε γύρω από το κατοικίδιο ζώο σας για κάποιο χρονικό διάστημα, είτε αφαιρώντας τον εαυτό σας από το περιβάλλον του κατοικίδιου ζώου ή αφαιρώντας το κατοικίδιο ζώο από το σπίτι σας, για να δείτε εάν τα συμπτώματά σας βελτιώνονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.