λιποκαΐνης και τετρακαϊνης (τοπική εφαρμογή) και εμπορικές ονομασίες

Ο συνδυασμός λιδοκαΐνης και τετρακαΐνης χρησιμοποιείται στο δέρμα για να προκαλέσει μούδιασμα ή απώλεια αίσθησης για ασθενείς που έχουν ορισμένες ιατρικές ή δερματικές διαδικασίες.

Ο συνδυασμός λιδοκαΐνης και τετρακαΐνης ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που είναι γνωστά ως τοπικά τοπικά αναισθητικά. Καταστρέφει τις νευρικές απολήξεις στο δέρμα. Αυτό το φάρμακο δεν προκαλεί απώλεια των αισθήσεων, όπως κάνουν τα γενικά αναισθητικά, όταν χρησιμοποιούνται για χειρουργική επέμβαση.

Αυτό το φάρμακο είναι διαθέσιμο μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Αυτό το προϊόν διατίθεται στις ακόλουθες μορφές δοσολογίας

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Patch, Extended Release · Κρέμα

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα δεν έχουν δείξει παιδιατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα του συνδυασμού λιδοκαΐνης και τετρακαΐνης στα παιδιά. Ωστόσο, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί σε παιδιά κάτω των 3 ετών.

Αλλεργίες

Οι κατάλληλες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν γηριατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα του συνδυασμού λιδοκαΐνης και τετρακαΐνης στους ηλικιωμένους.

Παιδιατρικός

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά [OTC]).

Γηριατρική

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων

Άλλες αλληλεπιδράσεις

Άλλα Ιατρικά Προβλήματα

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Μια νοσοκόμα ή άλλος εκπαιδευμένος επαγγελματίας υγείας θα εφαρμόσει αυτό το φάρμακο πριν από την ιατρική σας διαδικασία.

Το έμπλαστρο εφαρμόζεται στο δέρμα σας περίπου 20 με 30 λεπτά πριν από τη διαδικασία σας. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε στο δέρμα μετά από 30 λεπτά.

Προσέξτε να μην πάρετε κανένα από αυτά τα φάρμακα στα μάτια σας, επειδή μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό των ματιών. Εάν κάποιο από τα φάρμακα φτάσει στα μάτια σας, πλύνετε τα μάτια με νερό και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αμέσως.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να σας ελέγξει προσεκτικά για τυχόν προβλήματα ή ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να προκληθούν από αυτό το φάρμακο.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τύπο αλλεργικής αντίδρασης που ονομάζεται αναφυλαξία. Η αναφυλαξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή και απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε κνησμό, κνίδωση, βραχνάδα, πρόβλημα με την αναπνοή, πρόβλημα με την κατάποση ή οίδημα των χεριών, του προσώπου ή του στόματος ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν έχετε δερματικό εξάνθημα, κάψιμο, τσούξιμο, πρήξιμο ή ερεθισμό του δέρματός σας.

Ο συνδυασμός λιδοκαΐνης και τετρακαΐνης προκαλεί μούδιασμα ή απώλεια αίσθησης στο δέρμα. Προσέξτε να μην τραυματίσετε το επεξεργασμένο δέρμα τρίβοντας, ξύνοντας ή εκθέτοντας το δέρμα σε υπερβολικό κρύο ή θερμότητα.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό ή τη νοσοκόμα σας εάν εμφανιστεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Λάβετε άμεση βοήθεια έκτακτης ανάγκης αμέσως εάν συμβεί οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα υπερδοσολογίας

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.