που ζουν με ασθένειες των πνευμόνων που σχετίζονται με τον αμίαντο

Οι προοπτικές για τους ανθρώπους που έχουν πνευμονικές ασθένειες που σχετίζονται με τον αμίαντο ποικίλλουν. Θα εξαρτηθεί από την ασθένεια που έχει ένα άτομο και πόσο έχει βλάψει τους πνεύμονες.

Καμία θεραπεία δεν μπορεί να αντιστρέψει τις επιπτώσεις του αμιάντου στους πνεύμονές σας. Ωστόσο, οι θεραπείες μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στην πρόληψη επιπλοκών Εάν έχετε καρκίνο του πνεύμονα, οι θεραπείες μπορεί να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της προόδου της νόσου

Εάν έχετε πνευμονική νόσο σχετιζόμενη με τον αμίαντο, θα χρειαστείτε τη φροντίδα παρακολούθησης ρουτίνας για το υπόλοιπο της ζωής σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δοκιμασίες ακτινογραφίας θώρακος και πνευμονικής λειτουργίας κάθε 3 έως 5 χρόνια.

Συνεχής φροντίδα

Ακολουθήστε το σχέδιο θεραπείας όπως συνταγογραφεί ο γιατρός σας. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε νέα ή επιδεινωμένα συμπτώματα.

Συναισθηματικά ζητήματα και υποστήριξη

Συζητήστε με το γιατρό σας εάν πρέπει να λάβετε εμβόλια γρίπης και πνευμονίας. Αυτά τα εμβόλια μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο για λοιμώξεις των πνευμόνων. Η αποφυγή λοιμώξεων των πνευμόνων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη άλλων, πιο σοβαρών επιπλοκών.

Εάν καπνίζετε, κλείστε. Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα εάν έχετε υπεζωκοτική πλάκα, υπεζωκοτική συλλογή ή αμίαντο. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με προγράμματα και προϊόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν να σταματήσετε το κάπνισμα. Επίσης, προσπαθήστε να αποφύγετε τον παθητικό καπνό.

Εάν έχετε πρόβλημα να σταματήσετε το κάπνισμα μόνοι σας, σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης. Πολλά νοσοκομεία, εργασιακοί χώροι και κοινοτικές ομάδες προσφέρουν μαθήματα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να σταματήσετε το κάπνισμα, πηγαίνετε στο άρθρο “Το κάπνισμα και η καρδιά σας” και στο “Ο οδηγός σας για μια υγιή καρδιά” του Εθνικού Ινστιτούτου Καρδιάς, πνεύμονα και αίματος. Αν και αυτοί οι πόροι εστιάζουν στην υγεία της καρδιάς γενικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διακοπής του καπνίσματος.

Ζώντας με μια ασθένεια των πνευμόνων που σχετίζεται με τον αμίαντο μπορεί να προκαλέσει φόβο, άγχος, κατάθλιψη και άγχος. Συζητήστε για το πώς αισθάνεστε με την ομάδα φροντίδας υγείας σας. Η συζήτηση με έναν επαγγελματία σύμβουλο μπορεί επίσης να βοηθήσει. Εάν είστε πολύ καταθλιπτικός, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει φάρμακα ή άλλες θεραπείες που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σας.

Η συμμετοχή σε μια ομάδα υποστήριξης ασθενών μπορεί να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τη ζωή σας με πνευμονική νόσο που σχετίζεται με τον αμίαντο. Μπορείτε να δείτε πώς έχουν αντιμετωπίσει άλλοι άνθρωποι που έχουν τα ίδια συμπτώματα. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τοπικές ομάδες υποστήριξης ή επικοινωνήστε με ένα ιατρικό κέντρο περιοχής.

Η υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση του άγχους και του άγχους. Αφήστε τους αγαπημένους σας να μάθουν πώς αισθάνεστε και τι μπορούν να κάνουν για να σας βοηθήσουν.