της ιρβεσαρτάνης και της υδροχλωροθειαζίδης (από του στόματος οδού) και των εμπορικών ονομασιών

Ο συνδυασμός ιρβεσαρτάνης και υδροχλωροθειαζίδης χρησιμοποιείται μόνος ή μαζί με άλλα φάρμακα για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης (υπέρταση). Η υψηλή αρτηριακή πίεση προσθέτει στο φόρτο εργασίας της καρδιάς και των αρτηριών. Εάν συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, η καρδιά και οι αρτηρίες μπορεί να μην λειτουργούν σωστά. Αυτό μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου, της καρδιάς και των νεφρών, με αποτέλεσμα ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια ή νεφρική ανεπάρκεια. Η μείωση της αρτηριακής πίεσης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών προσβολών.

Η ιρβεσαρτάνη είναι ένας αναστολέας των υποδοχέων αγγειοτενσίνης II (ARB). Λειτουργεί με το κλείδωμα μιας ουσίας στο σώμα που προκαλεί τη σύσφιξη των αιμοφόρων αγγείων. Ως αποτέλεσμα, η ιρβεσαρτάνη χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό μειώνει την αρτηριακή πίεση και αυξάνει την παροχή αίματος και οξυγόνου στην καρδιά.

Η υδροχλωροθειαζίδη είναι θειαζιδικό διουρητικό (υδατικό χάπι). Μειώνει την ποσότητα νερού στο σώμα αυξάνοντας τη ροή των ούρων, γεγονός που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Αυτό το φάρμακο είναι διαθέσιμο μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Δισκίο

Αυτό το προϊόν διατίθεται στις ακόλουθες μορφές δοσολογίας