κρατώντας το μωρό σας απαλλαγμένο από ασθένεια: προστασία από τους μικροβιακούς, εμβολιασμούς και πολλά άλλα

Όταν έχετε ένα βρέφος, κρατώντας τον μακριά από τους κινδύνους βλαστοκύτταρα είναι αρκετά δύσκολο – τη βρωμιά, το δοχείο νερού του σκύλου, την επιφάνεια ενός δημόσιου τραπέζι που αλλάζει.

Αλλά υπάρχει μια πιθανή πηγή μικροβίων που είναι πολύ πιο δύσκολο να ελέγξει: ανθρώπους. Συγκεκριμένα, τα σμήνη οικογένειας, φίλων και πλήρων αγνώστων που πάντα φαίνεται να περιβάλλουν μικρά μωρά. Οι χαμογελώντας γονατιστές και τα κοριτσίστικα παιδιά προσχολικής ηλικίας, σκοντάφτουν προς το ανυπεράσπιστο μωρό σου όπως τα ζόμπι, τα χέρια απλωμένα, απελπισμένα να κρατούν, να αγγίζουν ή να τα φιλάζουν.

Μπορεί να κρατήσει το μωρό σας υγιές σκληρό. Δυστυχώς, όλη αυτή η επαφή με τους μικροβιακούς μπορεί να κάνει τα μωρά άρρωστα – ειδικά τα βρέφη. “Οι λοιμώξεις σε μικρά μωρά μπορεί να είναι αρκετά σοβαρές”, λέει η Tanya Remer Altmann, MD, παιδίατρος και συγγραφέας των κλήσεων της μαμάς. “Μπορούν να αρρωσταίνουν αρκετά γρήγορα.

Πώς μπορείτε λοιπόν να διατηρήσετε το μωρό σας υγιές και να πάρετε άλλους ανθρώπους για να κρατήσουν τα μικρόβια τους στον εαυτό τους; Και πώς μπορείς να το κάνεις χωρίς να παίρνεις rep για το ότι είσαι ένας άγριος, OCD freak; Ακολουθούν κάποιες συμβουλές.

Φυσικά, μπορείτε να αναρωτηθείτε αν πρέπει πραγματικά να προστατεύσετε το μωρό σας από τα μικρόβια. Σε τελική ανάλυση, η έκθεση σε μικρόβια δεν δημιουργεί ανοσία και δεν βοηθά τα μωρά να διατηρούν υγιή μακροπρόθεσμα;

Είναι αλήθεια ότι η έκθεση σε μικρόβια καθιστά το ανοσοποιητικό σύστημα υγιεινό. Όταν το σώμα προσβάλλεται από ιό, το ανοσοποιητικό σύστημα συνήθως υπολογίζει πώς να αμυνθεί. Στη συνέχεια, την επόμενη φορά που έρχεστε σε επαφή με αυτόν τον συγκεκριμένο μικροοργανισμό, τα ανοσιακά κύτταρα είναι έτοιμα. Μπορούν συχνά να το καταπολεμήσουν χωρίς να σας αρρωστήσουν.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η εκ προθέσεως εκδήλωση του παιδιού σας σε μικρόβια είναι έξυπνη. Το μωρό σας θα πάρει όλη την έκθεση σε μικρόβια που χρειάζεται φυσικά, λέει ο Robert W. Frenck Jr., MD, καθηγητής παιδιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Νοσοκομείου Παίδων του Cincinnati. Δεν χρειάζεται να βοηθήσετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού ο θείος θείος σας στο μωρό σας.

Λάβετε υπόψη ότι τα μικρόβια όπως οι ιοί κρύου και γρίπης που είναι αρκετά καλοήθεις στους ενήλικες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα μικρά μωρά. Για το λόγο αυτό, ο Altmann τονίζει ότι οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για να προστατεύσουν τα μωρά τους από τα μικρόβια τους πρώτους τρεις μήνες – και ει δυνατόν, τους πρώτους έξι.