Είναι γεμάτο λίπος και σας βοηθά να χάσετε βάρος

Για χρόνια, οι πεπειραμένοι διαιτολόγοι αποφεύγουν τα καρύδια λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά. Αλλά οι διαιτολόγοι μπορούν να χαρούν. Τα καρδιά – υγιή λίπη, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και φυτοχημικά συστατικά των καρπών με κέλυφος έχουν εκτοξεύσει αυτά τα θρεπτικά ψήγματα στον ουρανίσκο για την υγεία. Το κλειδί είναι έλεγχος μερίδας.

Τα τελευταία χρόνια, πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει την υγιεινή φύση των καρπών με κέλυφος. Τα καρύδια είναι μια δύναμη με καλή διατροφή, γεμάτη με πρωτεΐνες, ίνες, μονοακόρεστα λίπη, βιταμίνη Ε, φολικό οξύ, μαγνήσιο, χαλκό και αντιοξειδωτικά. Αν και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, είναι ακόρεστα καρδιακά υγιή λίπη. Μελέτες δείχνουν ότι οι δίαιτες που περιέχουν ξηρούς καρπούς συμβάλλουν στη μείωση των κινδύνων καρδιακής νόσου και διαβήτη τύπου 2 και βοηθούν στον έλεγχο του βάρους.

Τα κακά λίπη που προκαλούν προβλήματα υγείας προέρχονται κυρίως από κορεσμένα και trans-λιπαρά οξέα, τα οποία δεν απαντώνται στα περισσότερα καρύδια. Αντ ‘αυτού, τα περισσότερα καρύδια είναι γεμάτα με καλά λίπη: – μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη. Μερικά καρύδια, όπως τα καρύδια, διαθέτουν μια πλούσια πηγή καρδιακά υγιεινών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, παρόμοια με τον σολομό.

Τον Ιούλιο του 2003, η FDA ενέκρινε την πρώτη ειδική ιατρική απαίτηση. Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν, αλλά δεν αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση 1,5 ουγγιές την ημέρα των περισσότερων ξηρών καρπών, ως μέρος μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλης, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, λέει ο FDA.

Οι συσκευασίες για τα καρύδια, τα φιστίκια, τα πεκάν, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια μπορούν τώρα να κάνουν αυτό τον ισχυρισμό. Τα κάσιους και τα καρύδια macadamia δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την υγειονομική απαίτηση λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά.

Τα υγιή λίπη φαίνεται να είναι το μυστικό συστατικό των καρυδιών που εμποδίζει την καρδιακή νόσο. Προσθέτοντας στη δύναμη των καρδιακά υγιεινών λιπών, οι ίνες στα καρύδια έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης.

«Οι επιδημιολογικές μας έρευνες έχουν δείξει ότι τρώμε περίπου μια ουγγιά καρύδια κάθε μέρα θα μειώσουμε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων μακροπρόθεσμα κατά 30%», δήλωσε ο Φρανκ Χου, MD, PhD, αναπληρωτής καθηγητής διατροφής και επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ .

Τα καρύδια μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της “κακής” χοληστερόλης της LDL και στην αύξηση της “καλής” χοληστερόλης της HDL. “Σχεδόν όλα τα είδη καρπών με κέλυφος έχουν υψηλές ποσότητες μονο- και πολυακόρεστων λιπών και όταν αντικαθιστάτε αυτό το καλό λίπος για υδατάνθρακες και κορεσμένα λιπαρά, η LDL θα μειωθεί”, δήλωσε ο Χου.

υγιεινές, νόστιμες συνταγές, από το περιοδικό Eating Well.

Ενώ ασκείτε, θα πρέπει να μετράτε μεταξύ …