jambolan: χρήσεις, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις και προειδοποιήσεις

Μπαντζιαμούν, Μαύρο Δαμάσκηνο, Ντουχάτ, Ευγενία Κινίμι, Ευγενία Τζαμπόλανα, Ινδικό Βατόμουρο, Τζαμπάν, Τζάμπολ Δέντρο, Τζαμπόλ, Τζάμπολαντ Plum, Jambolao, Jambose, Jambosier, Jambu, Jambul, Jamelongue, Jamelonguier, Jamum, Java Plum, Jumbul, Kavika Ni India , Ma ..; Δείτε όλα τα ονόματα Badijamun, μαύρο δαμάσκηνο, Duhat, Eugenia jambolana, Ινδικό βατόμουρο, Jamam, Jambol δέντρο, Jambolan, Jambolan Plum, Jambolao, Jambose, Jambosier, Jambu, Jambul, Jamelongue, Jamelonguier, Kavika Ni Ινδία, Mahajambu, Mesegerak, Phadena, δαμάσκηνο, Prune de Java, Rajajambu, ροζ μήλο, Sygygii Cumini Cortex, Syzygium cumini, Syzygium jambolanum, Syzygium jambos. Απόκρυψη ονομάτων

Το Jambolan είναι ένα δέντρο. Οι σπόροι, τα φύλλα, ο φλοιός και τα φρούτα χρησιμοποιούνται για να κάνουν το φάρμακο. Το Jambolan χρησιμοποιείται ευρέως στη λαϊκή ιατρική για τον διαβήτη. Χρησιμοποιείται επίσης για διαταραχές της πέψης, συμπεριλαμβανομένου του αερίου (μετεωρισμός), σπασμούς του εντέρου, προβλήματα στο στομάχι και σοβαρή διάρροια (δυσεντερία). Μια άλλη χρήση είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πνευμόνων, όπως η βρογχίτιδα και το άσθμα. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν jambolan ως αφροδισιακό για να αυξήσει το ενδιαφέρον για τη σεξουαλική δραστηριότητα, και ως τονωτικό? Σε συνδυασμό με άλλα βότανα, ο σπόρος jambolan χρησιμοποιείται για τη δυσκοιλιότητα, τις παθήσεις του παγκρέατος, τα προβλήματα στο στομάχι, τις νευρικές διαταραχές, την κατάθλιψη και την εξάντληση. Το Jambolan εφαρμόζεται μερικές φορές απευθείας στο στόμα και στο λαιμό για τη μείωση του πόνου λόγω διόγκωσης (φλεγμονή). Εφαρμόζεται επίσης απευθείας στο δέρμα για δερματικά έλκη και φλεγμονή του δέρματος.

Ο σπόρος και ο φλοιός Jambolan περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να μειώσουν το σάκχαρο στο αίμα, αλλά τα εκχυλίσματα από φύλλα και φρούτα δεν φαίνονται να επηρεάζουν το σάκχαρο του αίματος. Το Jambolan περιέχει επίσης χημικές ουσίες που μπορούν να προστατεύσουν από βλάβη από οξείδωση, καθώς και χημικές ουσίες που μειώνουν τη διόγκωση.

Ενδεχομένως μη αποτελεσματικό για? Διαβήτης (φύλλο τζαμπολάν). Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το τσάι τσάι jambolan που παρασκευάζεται από 2 γραμμάρια φύλλα jambolan ανά λίτρο νερού δεν βελτιώνει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος νηστείας σε άτομα με διαβήτη τύπου 2. Ωστόσο, η έρευνα σε ζώα δείχνει ότι ο σπόρος και ο φλοιός μπορεί να μειώσουν το σάκχαρο του αίματος, αλλά αυτό το αποτέλεσμα δεν έχει αποδειχθεί στους ανθρώπους. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι ο σπόρος jambolan μπορεί επίσης να μειώσει τη χοληστερόλη σε άτομα που έχουν υψηλή χοληστερόλη λόγω διαβήτη. Αλλά και πάλι, αυτό το όφελος δεν έχει παρουσιαστεί στους ανθρώπους. Ανεπαρκείς αποδείξεις για; Βρογχίτιδα; Ασθμα; Σοβαρή διάρροια (δυσεντερία). Εντερικό αέριο (μετεωρισμός). Σπασμοί. Προβλήματα στο στομάχι. Αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας (αφροδισιακό); Δυσκοιλιότητα, σε συνδυασμό με άλλα βότανα. Εξάντληση, σε συνδυασμό με άλλα βότανα. Κατάθλιψη, σε συνδυασμό με άλλα βότανα. Νευρικές διαταραχές, σε συνδυασμό με άλλα βότανα. Τα προβλήματα του παγκρέατος, σε συνδυασμό με άλλα βότανα. Δερματικά έλκη, όταν εφαρμόζονται στο δέρμα. Πόνο στο στόμα και στο λαιμό, όταν εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή. Οίδημα του δέρματος (φλεγμονή) όταν εφαρμόζεται στο δέρμα. Άλλες συνθήκες. Απαιτούνται περισσότερα στοιχεία για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα του jambolan για αυτές τις χρήσεις.

Το Jambolan είναι ΠΙΘΑΝΟ ΑΣΦΑΛΗ για τους περισσότερους ανθρώπους όταν λαμβάνεται από το στόμα σε συνήθεις φαρμακευτικές ποσότητες. Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις: Εγκυμοσύνη και θηλασμός: Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τη χρήση του jambolan κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Μείνετε στην ασφαλή πλευρά και αποφύγετε τη χρήση. Διαβήτης: Τα εκχυλίσματα σπόρων και φλοιού του Jambolan ενδέχεται να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Παρακολουθήστε προσεκτικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα εάν έχετε διαβήτη και παίρνετε jambolan. Χειρουργική: Το Jambolan μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Υπάρχει κάποια ανησυχία ότι μπορεί να παρεμβαίνει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια και μετά τη χειρουργική επέμβαση. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το jambolan τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από μια προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.

Τα εκχυλίσματα σπόρων και φλοιού Jambolan ενδέχεται να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα διαβητικά φάρμακα χρησιμοποιούνται επίσης για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα. Λαμβάνοντας σπόρους ή φλοιούς jambolan μαζί με φάρμακα διαβήτη μπορεί να προκαλέσει πολύ χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Παρακολουθήστε προσεκτικά το σάκχαρό σας Η δόση του φαρμάκου για το διαβήτη σας μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει. Ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τον διαβήτη περιλαμβάνουν γλιμεπιρίδη (Amaryl), γλυβουρίδη (DiaBeta, Glynase PresTab, Micronase), ινσουλίνη, πιογλιταζόνη (Actos), ροσιγλιταζόνη (Avandia), χλωπροπαμίδη (Diabinese), γλιπιζίδη (Glucotrol) .

Η κατάλληλη δόση του jambolan εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία του χρήστη, η υγεία και αρκετές άλλες συνθήκες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετές επιστημονικές πληροφορίες για τον προσδιορισμό κατάλληλης κλίμακας δόσεων για το jambolan. Λάβετε υπόψη ότι τα φυσικά προϊόντα δεν είναι πάντοτε απαραίτητα ασφαλή και οι δοσολογίες μπορεί να είναι σημαντικές. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε σχετικές οδηγίες στις ετικέτες προϊόντων και συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας ή τον γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν χρησιμοποιήσετε.

βιβλιογραφικές αναφορές

Bajpai M, Pande A, Tewari SK, Prakash D. Φαινολικά περιεχόμενα και αντιοξειδωτική δράση ορισμένων τροφίμων και φαρμακευτικών φυτών. Int J Food Sci Nutr 200; 56: 287-91.

Chandrasekaran Μ, Venkatesalu V. Αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δραστηριότητα σπόρων Syzygium jambolanum. J Ethnopharmacol 200; 91: 105-8.

Jagetia GC, Baliga MS, Venkatesh Ρ. Επιρροή εκχυλίσματος σπόρου Syzygium Cumini (Jamun) σε ποντίκια εκτεθειμένα σε διαφορετικές δόσεις γ-ακτινοβολίας. J Radiat Res (Tokyo) 200; 46: 59-65.

Muruganandan S, Srinivasan Κ, Chandra δ, et αϊ. Αντιφλεγμονώδης δράση του φλοιού Syzygium cumini. Fitoterapia 200; 72: 369-75.

Oliveira AC, Endringer DC, Amorim LA, et αϊ. Επίδραση των εκχυλισμάτων και των κλασμάτων του Baccharis trimera και του Syzygium chimini στη γλυκαιμία διαβητικών και μη διαβητικών ποντικών. J Ethnopharmacol 200; 102: 465-9.

Pepato ΜΤ, Mori DM, Baviera ΑΜ, et αϊ. Φρούτα του λαχανόπατου (Eugenia jambolana Lam.) Και του πειραματικού διαβήτη. J Ethnopharmacol 200; 96: 43-8.

Ramirez RO, Roa CC Jr. Η γαστροπροστατευτική επίδραση των τανινών που εξάγονται από το φλοιό duhat (Syzygium cumini Skeels) σε HCl / αιθανόλη προκάλεσε τραυματισμό γαστρικού βλεννογόνου στους αρουραίους Sprague-Dawley. Clin Hemorheol Microcirc 200; 29: 253-61.

Ravi Κ, Rajasekaran S, Subramanian S. Αντικυπερλιπιδαιμική επίδραση του πυρήνα σπόρων Eugenia jambolana σε διαβήτη που προκαλείται από στρεπτοζοτοκίνη σε αρουραίους. Food Chem Toxicol 200; 43: 1433-9.

Ravi Κ, Rajasekaran S, Subramanian S. Αντικυπερλιπιδαιμική επίδραση του πυρήνα σπόρων Eugenia jambolana σε διαβήτη που προκαλείται από στρεπτοζοτοκίνη σε αρουραίους. Food Chem Toxicol 200; 43: 1433-9.

Ravi K, Ramachandran Β, Subramanian S. Επίδραση του πυρήνα σπόρου Eugenia Jambolana στο αντιοξειδωτικό αμυντικό σύστημα σε διαβήτη που προκαλείται από στρεπτοζοτοκίνη σε αρουραίους. Life Sci 200; 75: 2717-31.

Shafi πρωθυπουργός, Rosamma MK, Jamil K, Reddy PS. Αντιβακτηριακή δραστικότητα αιθερίων ελαίων φύλλων Syzygium Cumin και Syzygium travancoricum. Fitoterapia 200; 73: 414-6.

Sharma SB, Nasir Α, Prabhu ΚΜ, et αϊ. Υπογλυκαιμική και υπολιπιδαιμική επίδραση αιθανολικού εκχυλίσματος σπόρων Eugenia jambolana σε διαβητικά κουνέλια που προκαλούνται από αλλοξάνη. J Ethnopharmacol 200; 85: 201-6.

Sridhar SB, Sheetal UD, Pai MR, Shastri MS. Προκλινική αξιολόγηση του αντιδιαβητικού αποτελέσματος της κόνεως σπόρου Eugenia jambolana σε διαβητικούς στρεπτομζοτοκινικούς αρουραίους. Braz J Med Biol Res 200; 38: 463-8.

Stanely Mainzen Prince Ρ, Kamalakkannan Ν, Menon VP. Τα εκχυλίσματα σπόρων Syzigium cemini μειώνουν τη βλάβη των ιστών στον εγκέφαλο του διαβητικού αρουραίου. J Ethnopharmacol 200; 84: 205-9.

Teixeira CC, Pinto LP, Kessler FH, et αϊ. Η επίδραση των σκωλήκων Syzygium cumini (L.) στα επίπεδα της γλυκόζης αίματος μετά τον τοκετό σε μη διαβητικούς αρουραίους και αρουραίους με σακχαρώδη διαβήτη που προκαλείται από στρεπτοζοτοκίνη. J Ethnopharmacol 199; 56: 209-13.

Teixeira CC, Rava ΟΑ, Mallman da Silva Ρ, et αϊ. Απουσία αντιυπεργλυκαιμικού αποτελέσματος του jambolan σε πειραματικά και κλινικά μοντέλα. J Ethnopharmacol 200; 71: 343-7.

Teixeira CC, Weinert LS, Barbosa DC, et αϊ. Syzygium cumini (L.) Skeels στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Diabetes Care 200; 27: 3019-20.

Villasenor ΙΜ, Lamadrid MR. Συγκριτικά αντι-υπεργλυκαιμικά δυναμικά των φαρμακευτικών φυτών. J Ethnopharmacol 200; 104: 129-31.

Φυσικά φάρμακα Πλήρης βάση δεδομένων καταναλωτών Έκδοση. δείτε την Έκδοση Επαγγελματικής Βάσης Δεδομένων Φυσικών Φαρμάκων. Τομέας Θεραπευτικής Έρευνας 2009.

Πρώην. Ginseng, βιταμίνη C, κατάθλιψη