νόσου της υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας

Η υπερτροφία της αριστερής κοιλίας είναι διεύρυνση και πύκνωση (υπερτροφία) των τοιχωμάτων του κύριου θαλάμου άντλησης της καρδιάς (αριστερή κοιλία).

Η υπερτροφία της αριστερής κοιλίας μπορεί να αναπτυχθεί σε απόκριση κάποιου παράγοντα – όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση ή μια καρδιακή πάθηση – που προκαλεί σκληρότερη εργασία στην αριστερή κοιλία. Καθώς αυξάνεται ο φόρτος εργασίας, ο μυϊκός ιστός στο τοίχωμα του θαλάμου πυκνώνει και μερικές φορές αυξάνεται και το μέγεθος του ίδιου του θαλάμου. Ο διευρυμένος καρδιακός μυς χάνει ελαστικότητα και τελικά μπορεί να αποτύχει να αντλήσει με τη δύναμη που χρειάζεται.

Συμπτώματα

Η υπερτροφία της αριστερής κοιλίας είναι πιο συχνή σε άτομα που έχουν ανεξέλεγκτη υψηλή αρτηριακή πίεση. Αλλά ανεξάρτητα από την πίεση του αίματος σας, η ανάπτυξη της υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας σας βάζει σε υψηλότερο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δυσκολία στην αναπνοή; Κούραση; Πόνος στο στήθος, συχνά μετά την άσκηση. Αίσθηση γρήγορων, πτερυγίων ή κτύπων καρδιακών παλμών (παλλινώσεις). Ζάλη ή λιποθυμία

Η αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων σας και μπορεί να αντιστρέψει την υπερτροφία της αριστερής κοιλίας.

Η υπερτροφία της αριστερής κοιλίας συνήθως αναπτύσσεται σταδιακά. Μπορεί να μην παρουσιάσετε σημεία ή συμπτώματα, ειδικά κατά τη διάρκεια των πρώτων σταδίων της κατάστασης.

Καθώς η υπερτροφία της αριστερής κοιλίας εξελίσσεται, μπορεί να αισθανθείτε

Αισθάνεστε πόνο στο στήθος που διαρκεί περισσότερο από μερικά λεπτά. Έχετε σοβαρή δυσκολία στην αναπνοή. Έχετε σοβαρή, επαναλαμβανόμενη ζάλη ή χάνετε συνείδηση

Ζητήστε την επείγουσα περίθαλψη εάν

Καπνός; Είναι υπέρβαρα? Έχετε άλλες καταστάσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης

Αιτίες

Εάν παρατηρήσετε ήπια δύσπνοια ή άλλα συμπτώματα, όπως αίσθημα παλμών, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή κάποια άλλη κατάσταση που αυξάνει τον κίνδυνο υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας, ο γιατρός σας πιθανόν να συστήσει τακτικές συναντήσεις για να παρακολουθεί την καρδιά σας. Ακόμα κι αν αισθάνεστε καλά, πρέπει να ελέγχετε την αρτηριακή σας πίεση ετησίως, ή συχνότερα εάν εσείς

Η υπερτροφία της αριστερής κοιλίας μπορεί να συμβεί όταν κάποιος παράγοντας κάνει την καρδιά σας να εργάζεται σκληρότερα από το κανονικό για να αντλεί αίμα στο σώμα σας.

Παράγοντες που μπορούν να κάνουν την καρδιά σας να δουλέψει πιο σκληρά περιλαμβάνουν

Η υπερτροφία της αριστερής κοιλίας είναι πάχυνση του τοιχώματος του κύριου θαλάμου άντλησης της καρδιάς. Αυτή η πάχυνση μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης μέσα στην καρδιά και μερικές φορές φτωχή δράση άντλησης. Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Παράγοντες κινδύνου

Εκτός από την υπέρταση και τη στένωση της αορτικής βαλβίδας, παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για υπερτροφία της αριστερής κοιλίας περιλαμβάνουν

Υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση). Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη αιτία της υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας. Περισσότερο από το ένα τρίτο των ατόμων παρουσιάζουν αποδείξεις υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας τη στιγμή της διάγνωσής τους με υπέρταση. Στένωση της αορτικής βαλβίδας. Αυτή η ασθένεια είναι μια στένωση του πτερυγίου ιστού (αορτική βαλβίδα) που χωρίζει την αριστερή κοιλία από το μεγάλο αιμοφόρο αγγείο που αφήνει την καρδιά σας (αορτή). Η στενότητα της αορτικής βαλβίδας απαιτεί από την αριστερή κοιλία να εργαστεί σκληρότερα για να αντλήσει αίμα στην αορτή. Υπερτροφική καρδιομυοπάθεια. Αυτή η γενετική ασθένεια εμφανίζεται όταν ο καρδιακός μυς είναι ασυνήθιστα παχύς, καθιστώντας πιο δύσκολο για την καρδιά να αντλεί αίμα. Αθλητική εκπαίδευση. Έντονη, παρατεταμένη εκπαίδευση αντοχής και δύναμης μπορεί να προκαλέσει την προσαρμογή της καρδιάς για να χειριστεί το επιπλέον φόρτο εργασίας. Δεν είναι σαφές εάν αυτός ο αθλητικός τύπος υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας μπορεί να οδηγήσει σε σκληρύνσεις του καρδιακού μυός και της νόσου.

Επιπλοκές

Η υπερτροφία της αριστερής κοιλίας αλλάζει τη δομή και την λειτουργία της καρδιάς. Η μεγενθυμένη αριστερή κοιλία μπορεί

Ηλικία. Η υπερτροφία της αριστερής κοιλίας είναι πιο συχνή στους ηλικιωμένους. Βάρος. Το υπερβολικό βάρος αυξάνει τον κίνδυνο υψηλής πίεσης του αίματος και της υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας. Οικογενειακό ιστορικό. Ορισμένες γενετικές καταστάσεις σχετίζονται με την ανάπτυξη υπερτροφίας. Διαβήτης.; Αγώνας. Οι Αφρο-Αμερικανοί διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας από τους λευκούς με παρόμοιες μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης. Φύλο. Οι γυναίκες με υπέρταση βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας από ό, τι οι άνδρες με παρόμοιες μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης.

Ως αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, περιλαμβάνουν επιπλοκές της υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας

Αποδυναμώνω; Αυξήστε και χάστε την ελαστικότητα, αποτρέποντας τη σωστή πλήρωση του θαλάμου και αυξάνοντας την πίεση στην καρδιά. Συμπιέστε τα αιμοφόρα αγγεία του θαλάμου (στεφανιαίες αρτηρίες) και περιορίστε την παροχή αίματος

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Μπορείτε να απευθυνθείτε σε γιατρό που ειδικεύεται σε διαταραχές της καρδιάς (καρδιολόγος).

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε προετοιμάσει να ζητήσετε από το γιατρό σας, μη διστάσετε να ρωτήσετε άλλες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.

Διακοπή της παροχής αίματος στην καρδιά. Αδυναμία της καρδιάς να αντλήσει αρκετό αίμα στο σώμα σας (καρδιακή ανεπάρκεια). Μη φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός (αρρυθμία). Ανεπίσημος, συχνά ταχείς καρδιακός παλμός (κολπική μαρμαρυγή) που μειώνει τη ροή του αίματος στο σώμα. Ανεπαρκής παροχή οξυγόνου στην καρδιά (ισχαιμική καρδιοπάθεια). Διεύρυνση τμήματος της αορτής (διαστολή της αορτικής ρίζας). Κτύπημα; Ξαφνική, απροσδόκητη απώλεια καρδιακής λειτουργίας, αναπνοή και συνείδηση ​​(αιφνίδια καρδιακή ανακοπή)

Ο γιατρός σας πιθανόν να σας ζητήσει μια σειρά ερωτήσεων. Εάν είστε έτοιμοι να απαντήσετε, ίσως αφήσετε χρόνο για να περάσετε πάνω από τα σημεία στα οποία θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο. Μπορεί να σας ζητηθεί

Καταγράψτε τα συμπτώματά σας, συμπεριλαμβανομένων όλων που μπορεί να φαίνεται ότι δεν σχετίζονται με τον λόγο για τον οποίο προγραμματίσατε το ραντεβού. Κάντε μια λίστα όλων των φαρμάκων, των βιταμινών και των συμπληρωμάτων σας. Καταγράψτε τις βασικές ιατρικές σας πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και άλλων προϋποθέσεων. Καταγράψτε τις βασικές προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων τυχόν πρόσφατων αλλαγών ή στρεσογόνων παραγόντων στη ζωή σας. Καταγράψτε μια λίστα ερωτήσεων που θα ζητήσετε από το γιατρό σας. Μάθετε εάν η οικογένειά σας έχει ιστορικό καρδιακής νόσου. Ζητήστε από κάποιον συγγενή ή φίλο να σας συνοδεύσει, για να σας βοηθήσει να θυμηθείτε τι λέει ο γιατρός.

Ο γιατρός σας θα ξεκινήσει με ιστορικό υγείας, οικογενειακό ιστορικό και διεξοδική φυσική εξέταση, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της πίεσης του αίματος και της λειτουργίας της καρδιάς.

Ο γιατρός σας μπορεί τότε να συστήσει εξετάσεις διαλογής

Ποια είναι η πιο πιθανή αιτία των συμπτωμάτων μου; Ποιες δοκιμές χρειάζομαι; Υπάρχει ειδική προετοιμασία γι ‘αυτούς; Τι είδους θεραπείες χρειάζομαι; Πρέπει να πραγματοποιήσω αλλαγές στον τρόπο ζωής; Πρέπει να περιορίσω οποιαδήποτε από τις δραστηριότητές μου; Έχω άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα αυτές τις συνθήκες από κοινού;

Δοκιμές και διάγνωση

Η θεραπεία για την υπερτροφία της αριστερής κοιλίας εξαρτάται από την υποκείμενη αιτία και μπορεί να περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση.

Ποια είναι τα συμπτώματά σας και πότε ξεκίνησαν; Τα συμπτώματά σας έχουν χειροτερέψει την πάροδο του χρόνου; Έχετε πόνο στο στήθος ή ταχείες, κτυπήματα ή χτύπημα καρδιακών παλμών; Έχετε ζάλη; Έχετε λιώσει ποτέ; Είχατε δυσκολία στην αναπνοή; Η άσκηση ή η ξαπλωμένη άσκηση κάνει τα συμπτώματά σας χειρότερα; Έχετε ποτέ κάψει το αίμα; Έχετε ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης ή ρευματισμού; Έχετε οικογενειακό ιστορικό καρδιακών προβλημάτων; Εσείς ή κάνατε να καπνίζετε; Χρησιμοποιείτε αλκοόλ ή καφεΐνη;

Ο γιατρός σας πιθανόν να συστήσει αλλαγές στον τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένων

Το φάρμακο πίεσης του αίματος μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της περαιτέρω διεύρυνσης της αριστερής κοιλίας και ακόμη και να συρρικνώσει τους υπερτροφικούς μυς σας. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει

Θεραπείες και φάρμακα

Εάν έχετε ήδη διαγνωστεί με άπνοια ύπνου, η θεραπεία αυτής της διαταραχής του ύπνου μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και να βοηθήσει στην αντίστροφη υπερτροφία της αριστερής κοιλίας.

Εάν δεν έχετε διαγνωστεί με άπνοια ύπνου, αλλά ο σύντροφός σας σας λέει ότι ροχαρίζετε ή σταματάτε να αναπνέετε στιγμιαία ενώ κοιμάστε, μιλήστε με το γιατρό σας για να δοκιμάσετε την άπνοια ύπνου.

Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ ή EKG). Ηλεκτρικά σήματα καταγράφονται καθώς ταξιδεύουν μέσα από την καρδιά σας. Ο γιατρός σας μπορεί να αναζητήσει μοτίβα που υποδηλώνουν μη φυσιολογική καρδιακή λειτουργία και αυξημένο μυϊκό ιστό της αριστερής κοιλίας. Echocardiogram. Τα ηχητικά κύματα παράγουν εικόνες ζωντανής δράσης της καρδιάς σας. Το ηχωκαρδιογράφημα μπορεί να αποκαλύψει τον πυκνό μυϊκό ιστό στην αριστερή κοιλία, τη ροή αίματος μέσω της καρδιάς με κάθε κτύπο και τις καρδιακές ανωμαλίες που σχετίζονται με την υπερτροφία της αριστερής κοιλίας, όπως η στένωση της αορτικής βαλβίδας. MRI. Εικόνες της καρδιάς σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση της υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας.

Ο τρόπος ζωής και οι εσωτερικές θεραπείες

Η θεραπεία με άπνοια ύπνου περιλαμβάνει τη χρήση μηχανής που παρέχει συνεχή θετική πίεση των αεραγωγών (CPAP) ενώ κοιμάστε. Το CPAP διατηρεί τους αεραγωγούς σας ανοιχτό, επιτρέποντάς σας να πάρετε το οξυγόνο που χρειάζεστε για να διατηρήσετε την αρτηριακή σας πίεση σε κανονικό επίπεδο.

Πρόληψη

Η υπερτροφία της αριστερής κοιλίας που προκαλείται από τη στένωση της αορτικής βαλβίδας μπορεί να απαιτήσει χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της στενής βαλβίδας ή για την αντικατάστασή της με τεχνητή ή ιστική βαλβίδα.

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση και να βελτιώσετε τα σημάδια της υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας. Σκεφτείτε

Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας είναι η διατήρηση της υγιούς αρτηριακής πίεσης. Για καλύτερη διαχείριση της αρτηριακής σας πίεσης

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την υπερτροφία της αριστερής κοιλίας

1

Περισσότερα για την υπερτροφία της αριστερής κοιλίας

),

Τακτική άσκηση. Χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, δίαιτα χαμηλών λιπαρών Παύση του καπνίσματος

Αναστολείς ενζύμου μετατροπής της αγγειοτασίνης (ACE). Τα φάρμακα αυτά διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και μειώνοντας το φόρτο εργασίας της καρδιάς. Παραδείγματα περιλαμβάνουν το Captopril, το Enalapril και το Lisinopril. Οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν ερεθιστικό ξηρό βήχα. Αναστολείς των υποδοχέων αγγειοτασίνης II (ARBs). Τα φάρμακα όπως το losartan (Cozaar) έχουν οφέλη παρόμοια με τους αναστολείς του ACE αλλά δεν προκαλούν επίμονο βήχα. Βήτα αποκλειστές. Τα φάρμακα όπως η ατενολόλη (Tenormin) μπορούν να μειώσουν τον καρδιακό σας ρυθμό, να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και να αποτρέψουν ορισμένες από τις βλαβερές επιδράσεις των ορμονών του στρες. Οι βήτα αναστολείς δεν χορηγούνται συνήθως ως αρχική θεραπεία για την υπέρταση. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει την προσθήκη ενός βήτα αποκλεισμού εάν ένας άλλος τύπος φαρμάκου δεν είναι αποτελεσματικός μόνος του. Αναστολείς διαύλων ασβεστίου. Αυτά τα φάρμακα εμποδίζουν την είσοδο ασβεστίου στα κύτταρα της καρδιάς και των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής πίεσης Παραδείγματα περιλαμβάνουν αμλοδιπίνη (Norvasc) και διλτιαζέμη (Cardizem). Διουρητικά. Τα φάρμακα που είναι γνωστά ως διουρητικά τύπου θειαζίδης μπορούν να διευκολύνουν τη ροή του αίματος, μειώνοντας την υπέρταση. Παραδείγματα περιλαμβάνουν χλωροθαλιδόνη και υδροχλωροθειαζίδη.

Απώλεια βάρους. Η υπερτροφία της αριστερής κοιλίας βρίσκεται συχνά σε παχύσαρκους ανθρώπους ανεξάρτητα από την πίεση του αίματος. Η απώλεια βάρους έχει αποδειχθεί ότι αντιστρέφει την υπερτροφία της αριστερής κοιλίας. Περιορισμός του αλατιού στη διατροφή σας. Πολύ αλάτι μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση. Επιλέξτε τα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή χωρίς άλας και μην προσθέτετε αλάτι στα γεύματά σας. Πίνετε αλκοόλ με μέτρο, αν υπάρχει καθόλου. Το αλκοόλ μπορεί επίσης να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση, ειδικά αν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Τακτική άσκηση. Στόχος για τουλάχιστον 30 λεπτά σωματικής άσκησης, όπως το περπάτημα, τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν πρέπει να περιορίσετε ορισμένες σωματικές δραστηριότητες, όπως η άρση βαρών, οι οποίες ενδέχεται να αυξήσουν προσωρινά την αρτηριακή σας πίεση.

Παρακολουθήστε την υψηλή αρτηριακή πίεση. Αγοράστε μια συσκευή μέτρησης της αρτηριακής πίεσης στο σπίτι και ελέγξτε συχνά την αρτηριακή σας πίεση. Προγραμματίστε τακτικές εξετάσεις με το γιατρό σας. Κάνετε χρόνο για άσκηση. Η τακτική άσκηση βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη διατηρεί σε κανονικά επίπεδα. Στόχος για 30 λεπτά μέτριας δραστηριότητας τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Παρακολουθήστε τη διατροφή σας. Αποφύγετε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και αλάτι και τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Αποφύγετε τα αλκοολούχα ποτά ή τα πίνετε με μετριοπάθεια. Κόψε το κάπνισμα. Η παροχή καπνίσματος βελτιώνει την αρτηριακή σας πίεση και τη γενική υγεία.