που ζουν με τραυματισμό του νωτιαίου μυελού-φροντίδα του εντέρου

Εσείς ή ο φροντιστής μπορείτε να διαχειριστείτε τα προβλήματα του εντέρου σας για να αποτρέψετε απρόβλεπτες κινήσεις του εντέρου, δυσκοιλιότητα και διάρροια. Αν και αυτό φαίνεται συχνά συντριπτικό στην αρχή, γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνετε και καθιερώνοντας ένα μοτίβο διευκολύνει την φροντίδα του εντέρου και μειώνει τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Όταν επιλέγετε έναν τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων του εντέρου, εσείς και η ομάδα αποτοξίνωσης θα συζητήσετε θέματα όπως το πρόβλημα του εντέρου που έχετε, τη διατροφή σας, εάν εσείς ή ο φροντιστής θα κάνετε το πρόγραμμα και οποιαδήποτε φάρμακα ενδέχεται να επηρεάσουν το πρόγραμμά σας.

Για καλύτερα αποτελέσματα

Ανακλαστικό έντερο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε πότε εμφανίζεται μια μετακίνηση του εντέρου. Φτωχό έντερο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε μια κίνηση του εντέρου. Εάν τα κόπρανα παραμείνουν στο ορθό, η βλέννα και το υγρό θα διαρρεύσουν μερικές φορές γύρω από το σκαμνί και έξω από τον πρωκτό. Αυτό ονομάζεται ακράτεια κοπράνων.

Για ένα αντανακλαστικό έντερο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακτικό σκευάσματος, ένα υπόθετο για να ενεργοποιήσετε την κίνηση του εντέρου και / ή μια διέγερση με το δάχτυλό σας (ψηφιακή διέγερση). Υπάρχουν πολλά μαλακτικά σκευών και υπόθετα διαθέσιμα. Θα πρέπει να πειραματιστείτε για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Για ένα λεπτό έντερο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ψηφιακή διέγερση και τη χειροκίνητη αφαίρεση του σκαμνιού. Αρχικά, κάνετε αυτό το πρόγραμμα κάθε δεύτερη μέρα. Αργότερα, ίσως χρειαστεί να το κάνετε πιο συχνά για να αποτρέψετε ατυχήματα. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να ρυθμίσετε πόσο και όταν τρώτε. Η κατανάλωση περισσότερων ινών μπορεί να βοηθήσει ορισμένα άτομα που έχουν τραύματα του νωτιαίου μυελού να διαχειριστούν τις συνήθειες του εντέρου τους. Καλές πηγές ινών περιλαμβάνουν ψωμιά ολικής αλέσεως και δημητριακά, φρούτα και λαχανικά.

Κάνετε το πρόγραμμά σας την ίδια στιγμή κάθε μέρα. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν το πρόγραμμα του εντέρου τους το πρωί. Κάνοντας το μετά από ένα γεύμα μπορεί να επωφεληθεί από ένα φυσικό αντανακλαστικό του εντέρου που συμβαίνει μετά το φαγητό. Επιλέξτε την πιο κατάλληλη στιγμή για εσάς και μείνετε μαζί του. Καθίστε αν είναι δυνατόν. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να μετακινήσετε το σκαμνί κάτω στο έντερο. Εάν δεν μπορείτε να καθίσετε, βρεθείτε στο πλευρό σας.