τοπική λιδοκαΐνη

Θεραπευτική κατηγορία: Αναισθητικό, συνδυασμός αμινοαμίδης

Χρήσεις Για λιδοκαΐνη

Χημική κατηγορία: αμινοαμίδιο

η λιδοκαΐνη διατίθεται μόνο με τη συνταγή του οδοντιάτρου σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για τη λιδοκαΐνη, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση στη λιδοκαΐνη ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Δεν έχουν διεξαχθεί κατάλληλες μελέτες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις της λιδοκαΐνης και της πριλοτονικής πηκτής prilocaine στον παιδιατρικό πληθυσμό. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν γηριατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα της λινδοκαΐνης και της πριλοτονικής πηκτωματικής γέλης στους ηλικιωμένους. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ασθενείς είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα στα νεφρά ή στο ήπαρ που σχετίζονται με την ηλικία, γεγονός που μπορεί να απαιτεί προσοχή και προσαρμογή της δόσης για τους ασθενείς που λαμβάνουν λιδοκαΐνη και πριλοτενίνη.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Πριν από τη χρήση λιδοκαΐνης

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν λαμβάνετε λιδοκαΐνη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε κάποιο από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η χρήση λιδοκαΐνης με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά μπορεί να απαιτηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων μπορεί να επηρεάσει τη χρήση της λιδοκαΐνης. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Ένας οδοντίατρος ή άλλος εκπαιδευμένος επαγγελματίας υγείας θα σας δώσει λιδοκαΐνη σε ένα γραφείο ή κλινική. Το φάρμακο εφαρμόζεται στα ούλα χρησιμοποιώντας ένα ειδικό διανομέα.

Είναι πολύ σημαντικό ο οδοντίατρος να σας ελέγχει προσεκτικά για τυχόν προβλήματα ή ανεπιθύμητα αποτελέσματα που μπορεί να προκληθούν από την λιδοκαΐνη.

η λιδοκαΐνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τύπους αλλεργικών αντιδράσεων, συμπεριλαμβανομένης της αναφυλαξίας. Η αναφυλαξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή και απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Ενημερώστε αμέσως τον οδοντίατρό σας εάν έχετε εξάνθημα, φαγούρα, βραχνάδα, πρόβλημα με την αναπνοή, πρόβλημα με κατάποση ή οίδημα των χεριών, του προσώπου ή του στόματος, αφού λάβετε το φάρμακο.

η λιδοκαΐνη μπορεί να προκαλέσει ένα σπάνιο, αλλά σοβαρό πρόβλημα αίματος που ονομάζεται μεθαιμοσφαιριναιμία. Καλέστε τον οδοντίατρό σας αμέσως αν αναπτύξετε ένα μπλε ή γαλαζοπράσινο χρώμα στα χείλη, τα νύχια ή το δέρμα ή έχετε πονοκέφαλους, ζάλη, λιποθυμία, υπνηλία ή δυσκολία στην αναπνοή αφού λάβετε λιδοκαΐνη.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου που η τσίχλα αισθάνεται μούδιασμα, μπορεί να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός. Προσέξτε ιδιαίτερα για να αποφύγετε τραυματισμό μέχρι να εξαντληθεί το μούδιασμα και να έχετε φυσιολογικό συναίσθημα στην περιοχή. Αποφύγετε τρόφιμα ή υγρά που είναι πολύ ζεστά ή πολύ κρύα. Μη μασάτε ούλα ή φαγητό ενώ το στόμα σας αισθάνεται μουδιασμένο. Μπορεί να δαγκώσετε κατά λάθος τη γλώσσα ή το εσωτερικό των μάγουλων σας.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό ή τη νοσοκόμα σας εάν εμφανιστεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Κατηγορία Β εγκυμοσύνης Δεν υπάρχει αποδεδειγμένος κίνδυνος για τον άνθρωπο

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Η σωστή χρήση της λιδοκαΐνης

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Αναισθησία φεντανύλη, λιποκαΐνη, υδοκυαμίνη, κετομίνη, προποφόλη, λεβσίνη, γλυκοπυρρολάτη, ηλεκτρυλοχολίνη, ροβινουλίνη, σταδόλη, βουτορφανόλη, νουβενίνη, ροκουρονίμη, Emla, τοπική βενζοκαϊνη, Talwin, nalbuphine, Diprivan, etomidate, pentazocine.

 ή να συμμετάσχετε στην ομάδα υποστήριξης της λιδοκαΐνης / prilocaine για να συνδεθείτε με άλλους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα.

Προφυλάξεις ενώ χρησιμοποιείτε λιδοκαΐνη

lidocaine παρενέργειες

lidocaine / prilocaine topical