λαρυγγόσπασμος: τι το προκαλεί;

Ο λαρυγγόσπασμος (Luh-RING-go-spaz-um) είναι ένας σύντομος σπασμός των φωνητικών κορδονιών που δυσκολεύει προσωρινά να μιλήσει ή να αναπνεύσει. Η έναρξη των σπασμών του φωνητικού καλωδίου είναι συνήθως ξαφνική και η δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να είναι ανησυχητική. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι απειλητικό για τη ζωή και είναι γενικά σύντομο και αυτο-διορθωτικό.

Τα φωνητικά σας κορδόνια βρίσκονται στο πάνω μέρος του αεραγωγού που ονομάζεται φωνητικό κουτί (λάρυγγα). Ο σπασμός του φωνητικού καλωδίου περιορίζει τη ροή του αέρα μέσω του λάρυγγα. Η αιτία του λαρυγγόσπασμου συχνά δεν είναι γνωστή, αλλά ορισμένες συνθήκες μπορεί να συνεισφέρουν παράγοντες ή παράγοντες ενεργοποίησης

Εάν αντιμετωπίζετε επεισόδια δυσκολίας στην αναπνοή, επισκεφθείτε το γιατρό σας. Επειδή τα σημεία και τα συμπτώματα του λαρυγγόσπασμου είναι παρόμοια με εκείνα άλλων καταστάσεων, είναι σημαντικό να έχετε ακριβή διάγνωση και κατάλληλη θεραπεία. Αυτές οι συνθήκες μπορεί να περιλαμβάνουν

Εάν η διάγνωση είναι ασαφής, ο γιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε ειδικό για το αυτί, τη μύτη και το λαιμό για να δείτε τα φωνητικά σας κορδόνια για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει άλλη ανωμαλία. Εάν η διάγνωση είναι λαρυγγόσπασμος ή άλλη δυσλειτουργία φωνητικού κωδιού, ο γιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε παθολογοανατόμο για να σας βοηθήσει να μάθετε αναπνευστικές ασκήσεις. Οι τεχνικές χαλάρωσης και αναπνοής μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα και να μειώσουν τη συχνότητα ή τη σοβαρότητα των λαρυγγοσπασμών στο μέλλον.

Ο γιατρός σας θα ήθελε επίσης να καθορίσει εάν τα υποκείμενα προβλήματα, όπως η GERD ή το άγχος, μπορεί να συμβάλλουν σε σπασμούς των φωνητικών καλωδίων. Η αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων μπορεί επίσης να μειώσει τη συχνότητα ή τη σοβαρότητα των λαρυγγοσπασμών.

Με