συνδέσεις με άλλες πληροφορίες σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου στεφανιαίας καρδιακής νόσου

Ο Γιασκάρι είχε χάσει τη μητέρα, τον πατέρα και τη θεία του σε καρδιακές παθήσεις. Και ήξερε ότι η ζωή της δεν θα αποτελούσε εξαίρεση παρά μόνο αν ανέλαβε δράση. Στο 49, ένιωσε έναν ήπιο θωρακικό πόνο και λίγες ώρες αργότερα, υποβλήθηκε σε μια πενταπλή παράκαμψη. Η ύπαρξη ενός μόνο παράγοντα κινδύνου αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και ο Γιασκάρι ξέρει ότι η ζωή του έχει χαθεί, γιατί κατάλαβε το ρίσκο που κληρονόμησε. Σήμερα είναι υπερήφανη για τη διάδοση της λέξης για τις καρδιακές παθήσεις στις γυναίκες. Για εκείνη, η ουλή στο στήθος της χρησιμεύει ως σύμβολο της ζωής.

Η Αλήθεια της Καρδιάς είναι μια εθνική εκστρατεία για τις γυναίκες σχετικά με τις καρδιακές παθήσεις και υποστηρίζεται από το θέμα, ένα μέρος της θερμότητας.

Ο Eileen ήταν ένας καπνιστής δύο φορές την ημέρα για 28 χρόνια. Όταν υπέστη καρδιακή προσβολή, ο χειρουργός άνοιξε το στήθος της και βρήκε ένα 98 τοις εκατό μπλοκάρισμα και οι αρτηρίες της αποσυντέθηκαν. Ο Eileen δεν έχει αγγίξει ένα τσιγάρο από εκείνη την ημέρα. Οι καρδιακές παθήσεις μπορούν να προληφθούν και κάθε γυναίκα έχει τη δύναμη να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου της. Για την Eileen, κάθε μέρα που ξοδεύει – ως εθελοντής πυροσβέστης και ΕΜΤ, και με το γιο και τους εγγονείς της – είναι δώρο.

Πόροι NHLBI

Η Αλήθεια της Καρδιάς είναι μια εθνική εκστρατεία για τις γυναίκες σχετικά με τις καρδιακές παθήσεις και υποστηρίζεται από το θέμα, ένα μέρος της θερμότητας.

Πόροι εκτός του NHLBI

Καρδιακές παθήσεις δεν ήταν καν στο ραντάρ του Τζένιφερ. Και όταν αυτός ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος υπέστη καρδιακή προσβολή στην ηλικία των 36 ετών, το σταμάτησε να «πέθανε στα ίχνη της». Η Τζένιφερ θυμίζει πως οι καρδιακές παθήσεις παίρνουν πάρα πολλές από τις μητέρες, τις αδελφές και τους φίλους μας από εμάς κάθε μέρα. Όσο περισσότερο μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας, τόσο πιο γρήγορα γυρίζουμε τη σελίδα σε καρδιακές παθήσεις.

Η Αλήθεια της Καρδιάς είναι μια εθνική εκστρατεία για τις γυναίκες σχετικά με τις καρδιακές παθήσεις και υποστηρίζεται από το θέμα, ένα μέρος της θερμότητας.

Σε αυτή τη Δρ Susan Redline της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ / Brigham και του Γυναικείου Νοσοκομείου συζητά την συνεχιζόμενη έρευνα για τον ύπνο άπνοιας. Η άπνοια ύπνου είναι μια συχνή διαταραχή που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, αρρυθμίες (καρδιακή ανεπάρκεια), καρδιακή ανεπάρκεια, παχυσαρκία και διαβήτη.

Ένα από τα έργα του Dr. Redline, η μελέτη HeartBEAT, συγκρίνει τις θεραπείες για την άπνοια ύπνου για να διαπιστώσει εάν μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, η οποία χρηματοδοτείται από το αμερικανικό νόμο για την ανάκτηση και επανεπένδυση του 2009, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των θανάτων από καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Αυτό περιγράφει το Πρόγραμμα Εξομάδας Εξόλων του NHLBI. Με το αμερικανικό νόμο για την ανάκτηση και επανεπένδυση του 2009, το σχέδιο αυτό έδωσε έξι βραβεία σε πέντε ακαδημαϊκά ιδρύματα για τον εντοπισμό γενετικών συνδέσεων με καρδιακές, πνευμονικές και αιματολογικές ασθένειες. Μεμονωμένες μελέτες θα αντιμετωπίσουν κρίσιμα θέματα υγείας, όπως καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, ΧΑΠ (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια), υψηλή χοληστερόλη αίματος, υψηλή αρτηριακή πίεση, υπερβολικό βάρος και παχυσαρκία και άλλα.

Αυτό εξετάζει τους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Μπορείτε να ελέγξετε πολλούς παράγοντες κινδύνου καρδιακής νόσου, αλλά ορισμένοι δεν μπορείτε. Η λήψη μέτρων για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων είναι το κλειδί. Για παράδειγμα, μην καπνίζετε ή σταματάτε να καπνίζετε, στοχεύετε σε ένα υγιές βάρος, είστε σωματικά ενεργός, τρώτε για την υγεία της καρδιάς, γνωρίζετε την χοληστερόλη, την αρτηριακή σας πίεση και τους αριθμούς γλυκόζης αίματος και γνωρίζετε το ιατρικό ιστορικό της οικογένειάς σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.hearttruth ή τους Κινδύνους Σωματικής Καρδιακής Καρδιάς και Καρδιοπάθεια σε γυναίκες.

Όταν συμβεί καρδιακή προσβολή, τυχόν καθυστερήσεις στη θεραπεία μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Γνωρίζοντας τα προειδοποιητικά συμπτώματα μιας καρδιακής προσβολής και πώς να αναλάβετε δράση, μπορεί να σωθεί η ζωή σας ή κάποιος άλλος.

Το NHLBI δημιούργησε μια νέα σειρά ενημερωτικών, εύχρηστων στοιχείων καρδιακής προσβολής για να βοηθήσει το κοινό να κατανοήσει καλύτερα τα γεγονότα σχετικά με τα καρδιακά επεισόδια και πώς να ενεργήσει γρήγορα για να σώσει μια ζωή.

Κάντε κλικ στους συνδέσμους για να κατεβάσετε ή να παραγγείλετε τα νέα υλικά καρδιακής προσβολής του NHLBI

«Μην πάρετε μια πιθανότητα με μια καρδιακή προσβολή: Γνωρίστε τα γεγονότα και να ενεργήσετε γρήγορα» (επίσης διατίθεται στα ισπανικά)

“Καρδιακή προσβολή: Γνωρίστε τα συμπτώματα. Ανάλαβε δράση.”

“Μάθετε τι αισθάνεται μια καρδιακή προσβολή-θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας”